Как се прави супа топчета? – на пръв поглед лесна, но дали е толкова лесно да се сготви? Днес ще ви представим една от най-изпитаните рецепти за супа топчета, както и тънкостите, на които да обърнете внимание, когато я приготвяте.
Продукти:
- Кайма – около 250 гр
- Морков – 1 бр.
- Картофи – 3 бр.
- Лук
- Червена чушка – 1 бр.
- Магданоз – ½ връзка
- Фиде
- Яйца – 2 бр.
- Кисело мляко – 3 с. л.
- Олио
- Сол
- Черен пипер
Нарежете на ситно лукът и го задушете за малко. Към него добавете също ситно нарязания морков и чушката. Оставете отново да се задушат. Когато омекнат, към тях добавете и ситно нарязаните картофи. Разбъркайте добре и залейте с 2 литра вода. Оставете да ври.
Докато зеленчуците се варят, можете да се заемете с подготвянето на каймата. Подправете я с подправки, по ваш избор и добавете половината магданоз. Оформете на малки топчета и я оставете в хладилник за десетина минути. След което, добавете вашите топчета при зеленчуците, които вече трябва да врят на котлона. Когато каймата изплува на повърхността, значи каймата е сварена. Вече идва ред и на фидето и подправките. Добавете черен пипер и сол на вкус (ако желаете, добавете и други подправки).След като добавите фидето , оставете да къкри на слаб огън за около 15 минути, докато вие подготвяте застройката.
Отделете си малко от супата с помощта на черпак и оставете да се охлади. В купичка разбийте яйцата и киселото мляко, добавете към тях и отделената част от супата. Когато всичко е разбъркано добре, до хомогенност можете да добавите към супата и отново да разбъркате. Много е важно, преди да добавите застройката, да отнемете тенджерата от котлона и супата да спре да ври, в противен случай, има вероятност, тя да се пресече. Когато вече сте добавили застройката, можете да я върнете обратно на огъня. Оставете да ври около 5-10 минути. Накрая можете да добавите и останалия магданоз.
Супата се сервира гореща.