Как се прави сладолед

Как се прави сладолед?

Оценете статията: post

Как да си направим невероятно вкусен сладолед у дома:

Деликатен кремообразен сладолед може да се направи по проста рецепта у дома. Готовият деликатес може да се сервира като десерт, допълнен със сиропи на вкус.

Съставки:

  • 250 мл мляко
  • 25 г масло
  • 1 жълтък
  • 0,5 чаши захар

Загряваме млякото, слагаме маслото в него и като го разбъркваме го оставяме да заври.

Смесете захарта и жълтъка до гладкост. И добавете малко мляко към него. Трябва да получим консистенцията на течна заквасена сметана.

Изсипете тази смес на тънка струя в горещо мляко, като бъркате непрекъснато. Оставете да заври и свалете от котлона.

Слагаме в студена вода и продължаваме да разбъркваме. Чакаме масата да изстине.

Сега го изсипваме във форми и го изпращаме във фризера.

Трябва да изчакате поне 3 часа.

Кремообразният сладолед е по -нежен от млечния. И с примес на кондензирано мляко, той придобива кремообразен вкус. Оказва се наистина вкусно. Но също така и доста калорично!

А самата рецепта е невероятно проста.

Съставки:

  • 0,5 л сметана (33%)
  • 1 кутия кондензирано мляко

Разбийте охладената сметана. Включваме миксера първо на ниски обороти, след което постепенно го увеличаваме до максимум. Ние се стремим да получим стабилни върхове. Това е, когато масата стане ефирна и гъста.

Постепенно изсипете кондензираното мляко в тях и продължете да разбивате. Това ще отнеме около 5 минути.

Слагаме ги във фризерни контейнери и ги поставяме във фризера за период от 3 часа или повече.

Проста рецепта за приготвяне на сладолед без сметана

Вместо ягоди, можете да вземете всякакви плодове.

Съставки:

  • Яйца – 3 броя
  • Ягода – 350 гр
  • Растително масло – 50 g
  • Захар – 4 супени лъжици

Отделете белтъците от жълтъците.

Сложете две супени лъжици в жълтъците захар и изсипете растително масло. Разбийте тази маса на максимална скорост за около 4 минути.

Смелете ягодите в блендер до пюре.

Сега смесете двете маси и разбийте за още 1 минута.

Добавете супена лъжица захар и разбийте за още 1 минута. След това към тях добавете ягодовата смес и разбъркайте.

Приготвяме чаши и формички и ги пълним с готовата смес.

Замразете.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *