Как се прави скрийншот на лаптоп

Как се прави скрийншот на лаптоп?

Оценете статията: post

В тази кратка статия искам да ви дам няколко бързи и работещи начини за това, как се прави скрийншот на лаптоп:

Използване на клавиша Print Screen

И така, както казах по -горе, почти всяка клавиатура (класически тип) има ключ за правене на екранни снимки. Обикновено се нарича „Print Screen“ .

Но на лаптопите най -често можете да намерите някои от неговите съкращения „Prnt Scrn“ , „Prt Sc“ и други производни! Може би затова много начинаещи просто не осъзнават, че  „Prt Sc“ е „Печатният екран“ …

(обикновено клавишът „Prt Sc“ се намира в горния десен ъгъл на клавиатурата, близо до бутона F12 …)

И така, за да направите екранна снимка – просто щракнете веднъж върху този бутон! Всичко, което е на екрана, ще бъде записано в буфера (т.е. в паметта на компютъра).

За да „видите“ заснетата екранна снимка – отворете Paint или Word и след това натиснете клавишната комбинация Ctrl + V (това е операцията „поставяне“) .

Функции на Windows 10

Ако имате инсталирана модерна операционна система Windows 10, тогава екранни снимки могат да бъдат създадени по алтернативен начин.

Опция 1

Натиснете комбинацията от бутони „Win + Prt Sc“ : екранът трябва да потъмнее (за част от секундата) и след това да се върне в първоначалното си състояние.

Всичко, което е било на екрана в този момент, ще бъде заснето на екрана, запазено в папката „Картини / Екранни снимки“ .

Вариант 2: ако искате да направите екранна снимка в играта

  1. Първо, стартирайте играта, която искате;
  2. След това натиснете комбинацията от бутони Win + G  (трябва да се появи менюто на играта);
  3. В менюто на играта щракнете върху бутона „Направи екранна снимка“
  4.  Екранът е записан на диск. Удобно!

Ако някой не знае къде да търси снимките по-късно, а след това трябва само да отворите настройките на Windows, а след това на „Игри“ раздел, „Игра DVR“ раздела .

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *