Как се прави саламура за сирене

Как се прави саламура за сирене?

Оценете статията: post

Искаш ли да знаеш как се прави саламура за сирене?

Основната причина за осоляването на сирене е да се забави или спре бактериите да превръщат лактозата в млечна киселина. По време на процеса на насипване се отстранява по -голямата част от лактозата. Ако сиренето не беше осолено, остатъчната влага в сиренето съдържа достатъчно лактоза, за да произведе повече киселина, отколкото е идеално за правилното узряване. Вторичната цел е за добавяне на аромат.

Осоляването на сиренето също извлича влагата от повърхността, като правилно я изсушава за развитието на кората. Той също така инхибира растежа на различни плесени, които са привлечени от сиренето.

За да приготвите разтвор на саламура, смесете тези ингредиенти в нереактивен съд.

Наситен разтвор на разсол (5,2 рН)

  • 4 литра вода
  • 1 килограм сол
  • 1 супена лъжица калциев хлорид (30% разтвор)
  • 1 чаена лъжичка бял оцет
  • огато сиренето притисне, то трябва да се премести на хладно място, така че температурата да падне до същата температура на разтвора на саламура. Доставянето на топло сирене увеличава скоростта на усвояване на солта, което води до пресоляване. След като се охлади, поставете сиренето в разтвора на солената сола.
  • Плътността на саламурата ще накара сиренето да плува, така че горната повърхност на сиренето ще плува над саламурата. Поради това горната повърхност на сиренето ще трябва да бъде осолена. Просто поръсете малко количество сол върху горната повърхност на сиренето. Тази сол ще създаде своя собствена саламура, тъй като се смесва с повърхностната влага от сиренето.
  • По средата на процеса на солене сиренето трябва да се обърне и да се осоли отново за равномерна саламура.
  • Сиренето с различна плътност и форма ще изисква различно време в саламурата. Общо ръководство би било един час на килограм на дебелина един инч сирене.
  • Много плътно сирене с ниска влажност, като пармезан, ще се нуждае от повече време, отколкото влажно отворено текстурирано сирене.
  • След като се разтопи сиренето, трябва да се отцеди и да се остави да изсъхне на въздух, докато се обръща, за 1-3 дни или докато се забележи твърда, суха повърхност. След изсушаване сиренето ще бъде готово за кола маска или за развитие на естествена кора.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *