Как се прави реване

Как се прави реване?

Оценете статията: post

Как се прави реване – лесна и бърза рецепта

Реването става чудесно, ако се направи от грис от твърда пшеница. Освен това готовият блат се сиропира обилно с лимонов сироп. И накрая, готовата сладост не се нарязва на триъгълни парчета, както сме свикнали, а на малки квадратчета / ромби и украсени с кокосови стърготини или ядки. И така, само няколко нюанса превръщат обикновеното реване в изискан десерт, достоен за менюто на ресторант. Нека в тази статия да видим как се прави реване.

Съставки:

  • Яйца – 3 бр.
  • Захар – 2 чаши
  • Прясно мляко – 1 чаша
  • Растително масло – 2 супени лъжици
  • Грис – 1 чаша
  • Брашно – половин чаша
  • Бакпулвер – 1,5 ч.ч
  • Вода – 1 чаша
  • Лимон – 1 бр.
  • Кокосови стърготини – за украса

За сиропа смесете чаша захар и вода в тенджера, оставете да заври и варете 5 минути. След това добавете лимонов сок и оставете настрана. Сиропът трябва да се охлади, докато блатът на реванего стане готов.

Пригответе самото тесто. Разбийте яйцата в купа, добавете чаша захар. Разбийте с бъркалка, докато стане гладка смес и се появят мехурчета. Можете да използвате миксер. Изсипете прясното мляко и продължете да разбърквате до хомогенна смес.

Следва ред и на растителното масло. Изсипете гриса, пресейте брашното, добавете бакпулвера. Омесете до получаване на гладко и хомогенно тесто. Накрая добавете настргана на ситно ренде лимонова кора за аромат. По време на печете грисът ще набъбне добре и тестото ще придобие желаната консистенция.

Прехвърлете  го в намаслена форма и печете в предварително загрята до 180-200 градуса фурна за 30 минути, до златисто кафяво. Проверявайте готовността на блата с дървена пръчка или нож. Когато е готов го извадете от формата. Изсипете охладения сироп върху горещия блат. Ще ви се стори, че има много сироп – трябва да е така.

Блатът ще поеме всичко и десертът ще се окаже много сочен. Охладете десерта, прехвърлете го в чиния за сервиране и нарежете на парчета квадратчета / ромби. Поръсете всяко парче с кокос или украсете с шам фъстък / орехи. Така вече може да го сервирате на вашите гости. Добър апетит!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *