Как се прави презентация

Как се прави презентация?

Оценете статията: post

Думата „презентация“, макар и да звучи модерно и силно, всъщност означава документ от няколко листа (слайдове) с текстова и графична информация. Основната цел е визуално и сбито да демонстрирате резултатите от работата си, да предадете основна информация на аудиторията и да представите проект. Нека видим и дадем ясни насоки за това как се прави презентация.

Трудностите при създаването и обикновено възникват при тези потребители, които никога преди не са се сблъсквали с този проблем. Всъщност, ако започнете да правите презентация стъпка по стъпка, тогава всичко е съвсем просто и дори напълно начинаещ потребител може да го направи. За да работите, имате нужда от програма като PowerPoint (включена в Microsoft Office, инсталирана на повечето домашни компютри).

Стартирайте PowerPoint и създайте празна презентация

За да стартирате PowerPoint в съвременния Windows 10, дори не е необходимо да „намирате“ неговия пряк път в менюто „СТАРТ“ – просто щракнете върху иконата за търсене и въведете „мощност“ в реда. Освен това, ако имате тази програма, ще видите нейния пряк път сред резултатите от търсенето.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се вземат размери за щори ден и нощ?

Добавяне на нови слайдове (листове)

Разбира се, презентацията не може да се състои от един лист и ще трябва да увеличите техния брой. За да направите това, отидете в раздела „Начало“ (или „Вмъкване“), щракнете върху инструмента „Нов слайд“ и изберете желаната опция за оформление.

Можете също да промените оформлението на листа: за да направите това, изберете желания лист, след това щракнете върху инструмента „Оформление“ (раздел „Начало“) и изберете ново подреждане на елементите.

Избор на тема и нейните цветове

Почти половината от успеха му зависи от дизайна на презентацията!  За да инсталирате нов дизайн на презентацията – отидете в секцията „Дизайн“ и изберете една от темите (там има много от тях). Ако ще отпечатвате презентацията си (или ще я показвате на проектор) – бъдете внимателни с избора на цветове. Например, светложълтите, розовите и други избледнели цветове могат да бъдат много трудни за гледане (особено ако гледате работата си от разстояние).

ВИЖ ОЩЕ:  Как се прави помен за деветини?

Работа с текст

В това отношение работата с PowerPoint не се различава много от обикновения Word. Изберете лист, след това блок и напишете желания текст в него (можете да вмъкнете вече подготвена информация от същия Word) .

Вмъкнете снимки, аудио и видео

За визуално представяне на някои моменти просто не можете без медийно съдържание. PowerPoint има възможност да вмъква не само снимки и снимки, но и аудио и видео файлове.

Съвет! Не поставяйте твърде много снимки на един слайд (лист). По-добре е да направите 2-3 листа по-големи и да вмъкнете по-големи медийни файлове (така че да могат да се виждат ясно).

И така, за да добавите снимка към презентацията си, отидете в раздела „Вмъкване“ и кликнете върху инструмента „Картини“. Що се отнася до добавянето на видео и аудио: това се прави по същия начин. Първо изберете желания лист, след това отидете в секцията „Вмъкване“ и кликнете върху инструмента „Мултимедия / видео“ (или „Мултимедия / звук“).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *