Пицата е може би най-популярното ястие в света в момента! От нея може да се намери във всяка институция – кафене, бързо хранене, ресторант, има дори специални пицарии, които предлагат много разновидности на това ястие!
Има сладка пица, вегетарианска и дори без брашно! По целия свят пицата може дори да се поръча с доставка до дома, но много домакини предпочитат да я приготвят у дома – тогава се оказва невероятно вкусна! Вярно е, че приготвянето и обикновено отнема много време. Но в тази колекция ще намерите най -вкусните и бързи рецепти за пица! Нека ви разкажем как се прави пица.
Пица в тиган за 10 минути
Вярвате или не, класическа пица може да се направи в обикновен тиган само за 10-15 минути! И това не е преувеличение, а доказана рецепта, която домакините често използват, затова разберете как се правят пици.
Съставки:
- заквасена сметана 5 с.л. лъжици;
- майонеза 5 с.л лъжици;
- брашно 10 с.л. лъжици;
- яйце 2 бр.
- сирене 200 г;
- колбас (всякакъв) 150 г;
- сол.
Метод на готвене:
За тестото смесете всички съставки в купа, докато се получи еднаква консистенция на гъста заквасена сметана. Тази смес трябва да се излее в тиган, предварително намазан с растително масло. Поставете пълнежа върху сместа в произволен ред, можете да добавите свои собствени съставки. Поръсете обилно със сирене, така че пицата да не е прекалено суха. Сложете ястието на среден огън и пържете няколко минути, докато тестото започне да втасва. След това затворете пицата с капак и оставете да къкри на тих огън, докато сиренето се разтопи напълно.
Пица Маргарита бързо и лесно
Тази пица е лесна за приготвяне и е чудесна за тези, които не обичат колбаси или месо. Разбира се, това не е класическа Маргарита, но рецептата въз основа на нея е идеална за вечеря или празнична трапеза! Освен това може да се направи много бързо и без усилие!
Съставки:
- мляко 1/2;
- маргарин 50 г;
- суха мая 1 чаена лъжичка;
- сол, захар на вкус;
- брашно 1-2 чаши
- сирене 200 г;
- домати 2-3 бр.
Метод на готвене:
За тестото за пицата затоплете млякото до топло състояние, разредете захарта и маята и го оставете да „втаса“. В друга купа нарежете маргарина с нож, добавете там брашно и сол смесете до получаването на трохи. Добавете млякото с маята и омесете тестото. Ако е необходимо, добавете още малко брашно. Разточете тестото на тънка кора, поръсете със сирене, сложете доматите, нарязани на тънки кръгчета и отново добавете настъргано сирене. Печете пицата във фурната (200 ° C) за 15-20 минути до златисто кафяво.