Как се прави пилешка супа

Как се прави пилешка супа?

Оценете статията: post

Знаете ли, коя е супата, което помага най-много по време на настинка? А знаете, как се приготвя пилешка супа? В сезонът на вирусите, какво може да ви стопли и предпази по-добре от една прясно приготвена, гореща, домашна пилешка супа. Както при всяко едно друго ястие, рецептите са много и различни, за това ние сме подбрали няколко за вас, които със сигурност ще ви харесат.

Класическа пилешка супа

  • Пилешко филе
  • Лук
  • Морков
  • Картофи
  • Магданоз
  • Сол
  • Олио
  • Сминдух
  • Фиде
  • Чушка
  • Яйце
  • Кисело мляко

Подварете пилешкото във вода, като го препените.  След това го нарежете на ситно. Пригответе си подходяща тенджера и сложете малко олио на дъното. След като то се сгорещи, запържете за кратко ситно нарязания лук, чушка и морков. След няколко минути добавете и пилешкото филе. След като и то се запържи, добавете вода и оставете да ври. Когато супата започне да ври, добавете подправките и разбъркайте. След като картофите омекнат, добавете фидето. В малка купичка отсипете малко от супата и оставете да се охлади. След, което добавете яйцето с малко кисело мляко и разбъркайте, докато се получи еднородна смес. При непрекъснато бъркане, внимателно налейте застройката в супата. Оставете да къкри на слаб огън за 10-15 мин. Сервирайте вашата супа гореща, поръсена със ситно нарязан пресен магданоз.

Пилешка супа с печено пиле

  • Печено бутче или филе
  • Картофи
  • Лук
  • Подправка Вегета
  • Фиде или ориз
  • Морков
  • Чушка
  • Яйце
  • Кисело мляко

Отделете кожата от печенето пилешко и отстранете костите. След което запържете зеленчуците и непосредствено преди да налеете водата, добавете пилешкото. Понеже е опечено, не се нужда от запържване. Оставете на котлона, и когато заври, добавете вегета. В тази подправка има всичко, което ви е необходимо, други подправки, не са нужни. След като картофите се сварят, добавете фидето/ориза, а през това време отделете малко супа в купичка, за да приготвите застройката. След като супата в купичката се охлади, добавете яйце и кисело мляко, разбъркайте добре и излейте в супата. Оставете да къкри няколко минути. Сервирайте супата гореща.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *