как се прави омлет

Как се прави омлет?

Оценете статията: post

Дори това просто ястие има тънкости на приготвяне: как да разбиете яйчената смес, какви съставки да добавите и как да направите омлета ефирен и нежен.

Разкриваме ви тайните, относно това как се прави омлет.

Тайна № 1

Колкото по -старателно смесите яйцата и млякото, толкова по -вкусен ще бъде омлетът. Смята се, че най -достойният резултат се получава точно когато масата не се разбива с миксер, а дълго и старателно се смесва с бъркалка или вилица.

Всяка плънка се добавя внимателно към омлетната маса, когато вече е добре разбита. В този случай ще получите ефирен омлет. Ако искате да получите омлет-суфле, тогава разбийте белтъците отделно и едва след това добавете жълтъците и млякото.

Тайна № 2

Разбира се, домашните яйца ще направят най -ефирния и лек омлет. Ако искате да направите диетичен вариант, най -добре е да използвате само протеини. Ако имате нужда от по -дебел омлет, използвайте само жълтъците.

Тайна № 3

Излишната течност разваля ястието. Смята се, че идеалното съотношение е 1 яйце към половината от млечната черупка. Ако има повече течност, тогава готовият омлет ще освободи влагата и ще падне много бързо.

Тайна № 4

Всеки омлет се готви под капака – това не е тайна за никого. Но ако капакът от вътрешната страна е намазан с парче масло, тогава омлетът ще се окаже по -висок и по -великолепен от обикновено.

Сигурни сме, че тайните до тук са ви харесали и са отговорили на въпроса ви как се прави омлет, който да е перфектен. Така, че продължаваме с още една тайна.

Тайна № 5

Ако искате да сте абсолютно сигурни в великолепието на омлета, добавете малко брашно или грис. Вярно е, че най -важното е да не прекалявате с тези съставки, в противен случай вашият омлет ще се превърне в плоска и стегната кора. Не препоръчваме да слагате повече от 1,5 чаени лъжички брашно в смес от омлет с 4 яйца.

Ако не ви се яде омлет, то може да прочетете как се варят яйца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *