Зеленчуци в тигана или т.нар миш маш предлагаме на вашето внимание няколко рецепти как се прави миш маш. Това е едно по-леко ястие или елегантна гарнитура към друго. Пържени зеленчуци, разбира се. Те са идеални за ядене по всяко време, успешно ще украсят празнична трапеза или вечеря с приятели. А най-хубавото е, че не отнемат много време и усилия, за да ги приготвите.
Пържени зеленчуци в азиатски стил
Време за готвене 15 минути. Вкусно пържено блюдо с броколи, чушки, моркови и гъби в ароматен сос от прости подправки и билки, чието приготвяне отнема само 25 минути. Можете да сервирате зеленчуците като основно ястие или като гарнитура, горещи или студени.
Съставки: * броколи – 500 г * моркови – 200 г * Сладки чушки с различни цветове – 300 g * Растително масло – 2 супени лъжици. * Соев сос – 70 мл * Захар – 2 супени лъжици * Пресен джинджифил – 5 g * Царевично нишесте – 2 супени лъжици. * Чесън – 2 скилидки * Червени сухи чушки – 1/3 ч.ч
Измийте старателно всички зеленчуци. След това ги нарежете на полумесеци. Подгответе тиган и загрейте в него мазнината. Започнете прибавянето на зеленчуците и пържете до готовност. Прибавете соевия сос, захарта и сухите подправки. Оставете да покърки на слаб огън под капак. След което прибавете царевичното нишесте.
Насладете се на това вкусно ястие с вашето семейство на бърза седмична вечеря. А защо и да не го предложите на събиране с приятели. Сигурни сме, че всички ще останат приятно изненадани от избора ви на храна – това леко и същевременно изключително ястие ще се хареса дори и на най-изтънчените гастрономи. А всички ще останат доволни от факта колко малко калории се съдържат в него, убедени сме. Бъдете оригинални и не се притеснявайте да експериментирате в кухнята.