Как се прави маска за лице

Как се прави маска за лице?

Оценете статията: post

Най-лесният начин е да си направите защитна маска, изработена от плат с плисета.  Маската ще седи удобно благодарение на положените гънки. Размерите са за средностатистически възрастен, но коригирайте, ако е необходимо.

За да направите тази маска, ще ви трябват следните неща: плат (за предпочитане „дишащ“ като памук), еластична лента (еластична лента), тебешир или молив за маркиране, линийка, ножица за плат, шивашки игли, ютия, шевна машина и конци (ако има такива). не е налично, можете да опитате ръчно шиене).

На първо място, трябва да направите шаблон: основната част е 20×36 см, 2 ленти 4,5×10 см. Също така изрежете 2 парчета еластична лента 16-17 см всяка. След това сгънете основната част наполовина с лицето навътре, както е показано на снимката. Зашийте отстрани с дължина 20 см, като оставите шев 0,7 см.

Обърнете частта отвътре навън, изправете надбавките и гладете.

Сега трябва да поставите гънките. За да направите това, разположете частта така, че необработените ръбове да са отстрани, а шевът да е отдолу. Измерете от долната линия 3,8 см, отбележете и начертайте хоризонтална линия. Измерете 2,5 см нагоре от тази линия и начертайте втора линия.

За да поставите втората гънка, от горната линия или линията на сгъване измерете 1,7 см (дълбочината на гънката) и начертайте линия. След това измерете 2,5 см от тази линия и начертайте друга. Поставете втората гънка по тези линии, така че линиите да съвпадат. Поставете третата гънка по същия начин.

Поставете линиите, като закрепите гънките.

Извадете щифтовете от гънките и закрепете еластичната лента или гумените ленти към краищата на маската. Закрепете тях и краищата на маската с къси шевове.

Последният етап са лентите за завършване на маската. Сгънете ги по дължина навътре и изгладете. Закрепете с карфици за маската и зашийте, като завиете краищата на лентите навътре.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *