Как се прави лимонада

Как се прави лимонада?

Оценете статията: post

Вкусната домашна лимонада определено е задължителна напитка за лятото. Лимон, портокал, диня и други плодове съчетават най-доброто – сладки плодове и освежаващ лимонов сок. Добавянето на кубчета лед и листа от мента го прави още по-добро за утоляване на жаждата. Най-добрата лимонада, разбира се е приготвена у дома и със съставките, които харесваме най-много.

Време за приготвяне: 10 минути

Време за приготвяне на сиропа: 7 минути

Съставки:

3 големи лимона

2 големи портокала

1 лайм

4 супени лъжици захар

4 стръка мента

литър вода и кубчета лед

Рецепта за лимонада

Приготвяне на домашен ментов сироп за лимонада: Поставете три от четирите стръка мента в малък сух тиган. Залейте със 7 супени лъжици вода и добавете 4 супени лъжици захар.

Настройте котлона на ниска температура и наблюдавайте как водата кипи и захарта се разтваря. След известно време всичко се превръща в лепкав и зеленикав сироп. Можете да направите този сироп за 5-10 минути. Отцедете го през цедка и запазете ментата. Чувствайте се свободни да го добавите към вашата кана за лимонада.

Съвет : Не е необходимо да правите сироп от мента. Листенцата прясна мента можете да отделите от клонките и след това леко да ги намачкате в хаванче или да ги поставите директно в кана с цитрусови резенчета. Все пак препоръчвам приготвянето на сиропа. Вкусът на лимонадата е още по-добър.

Изстискайте сока от цитрусовите половинки. Можете да използвате ръчна сокоизстисквачка или по-удобна и ефективна електрическа сокоизстисквачка. Трябва да направите около 400 мл сок.

Останалите цитруси трябва да се изтъркат много внимателно, нарежете цитрусите на колелца и ги сложете в голямата кана за лимонада.

Изсипете също в каната ментовия сироп, цитрусовия сок и литър (четири чаши) студена вода. Може да е и газирана вода.

Добавете и листата мента, отстранени от четвъртата стръкче мента. Разбъркайте лимонадата. Добавете няколко кубчета лед към чашите. Домашната лимонада вече е готова за пиене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *