Как се прави лазаня

Как се прави лазаня?

Оценете статията: post

Все по-често приготвяме ястия от италианска кухня, а чудите ли се как се прави лазаня?

Най-разпространеният вид лазаня е със сос Бешамел. Ще споделим с вас рецептите изпитана рецепта вида лазаня, която със сигурност ще поискате да опитате.

Лазаня с кайма и сос Бешамел

  • Кайма – 300 гр
  • Готови кори за лазаня
  • Лук – 1 глава
  • Домати
  • Кашкавал
  • Черен пипер
  • Сол

сос Бешамел

  • Олио – 4-5 с. л.
  • Брашно – 4 – 5 с. л.
  • Прясно мляко – 300 мл

Лукът се нарязва на ситно и се запържва със смлените домати, които могат да бъдат от консерва или ако имате пресни да ги настържете да ренде. След като леко се запържат, добавете и каймата, подправете я със сол и черен пипер. Постарайте се по време на пърженето, каймата да стане на трохи. Отделно пригответе сос по следният начин: сгорещете олио и добавете към него брашното, докато се зачерви и налейте млякото. Бъркайте постоянно, докато не се сгъсти и не добие хомогенност.

Пригответе корите така, както е описано на опаковката.  Редувайте по следния начин – кори, доматен сок с кайма, сос Бешамел. Накрая сложете кора и отгоре полейте със сос Бешамел. Поръсете обилно с кашкавал и изпечете на умерено загрята фурна за около 30- 40 минути.

Ако желаете да приготвите сами корите за лазаня, вместо да използвате купени, може да използвате следната рецепта. Но тук ще ви е необходима машина за домашна паста.

Ако разполагате с такава, може да запретвате ръкави и започвате.

Домашна паста (кори за лазаня)

  • Брашно – 180 гр
  • Яйца – 2 бр.

Пресейте брашното в купа и оформете кладенче. В него сложете двете яйца.  Започнете да месите тесто, ако е много сухо, добавете малко вода. Разделете тестото на 4 топки и минете 1 от тях през първата степен на машината, загънете разточения лист на плик и отново минете през ролките. И така докато стигнете до последната степен, като всеки път сгъвайте на плик и добавяйте малко брашно, за да не лепне. Бланширайте със солена вода, за около минута и можете да преминете към приготвянето на останалата част.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *