Крем карамел – приятен, деликатен, кремообразен, с лек карамелен послевкус. Перфектният крем за вашето семейство! Искате да научите как се прави крем карамел? Представяме ви рецептата стъпка по стъпка.
И така, печеливша рецепта за крем карамел е тук!
В тенджера смесете 100 захар, 40 г глюкозен сироп и 20 г вода.
Загряваме и, като разбъркваме (!), готвим, докато сместа придобие кехлибарен оттенък (не прекалявайте, в противен случай готовият карамел ще има горчив вкус).
Едновременно с това, в друга тенджера, оставете да 1 литър мляко да заври. Изсипете 2 ч.ч. захар към млякото и разбъркайте добре до пълното й разтваряне. Така в крем карамелът ви няма да се образуват шупли, а той ще бъде гладък като стъкло. Разбъркайте 6 яйца и излейте горещото мляко към тях до пълно хомогенизиране на сместа. Пригответе си малки огнеупорни формички. Налейте малко карамел на дъното на всяка от тях, а след това налейте от млечно-яйчената смес. Поставете формичките в тавичка с малко вода. Поставете формичките във фурна, предварително загрята до 160 ° C.
Печете крем карамела за около 45 минути (времето за печене ще зависи от размера на формите).
Готовият крем карамел леко „трепери“ при разклащане на формата, но в същото време консистенцията му не е твърде гъста или течна.
Извадете формичките от водата, поставете върху суха повърхност и охладете.
След това ги поставете в хладилника за поне 4 часа (по-добре е да го оставете за една нощ).
При сервиране покрийте формата с крем карамел с чиния, върху която ще сервирате десертът.
С рязко движение обърнете десерта, така че да падне върху чинията.
Вашият крем карамел е готов и гарантирано много вкусен. Изненадайте семейството и приятелите си с този прекрасен крем карамел. Този прекрасен десерт е любим на малки и големи и събира заедно цялото семейство. Не отлагайте, а направете тази лесна рецепта – гарантирано ще получите най-вкусния десерт.