Как се прави клеева тинктура

Как се прави клеева тинктура?

Оценете статията: post

Как се прави клеева тинктура? Какъв алкохол да се използва и с какво да се смесва, колко време да се влива и може ли процесът да се ускори и как тинктурата се различава от ликьора?

Тинктурите са цяла култура, която се развива и модернизира, в съответствие с основните тенденции. Чашите отново се отварят активно, модните барове въвеждат сложни ликьори и ликьори в асортимента – има голямо искане, което е глупаво да се игнорира. В допълнение, тинктурите са огромно поле за експерименти не само в рамките на професионалната бар индустрия, но и у дома: за да разнообразите домашния бар, не се нуждаете от много, повярвайте ми. Пригответе първата си тинктура един ден и ще се пристрастите.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се пише "не знам"?

Тинктура или ликьор?

Тинктурите са силни алкохолни напитки, получени чрез вливане на алкохол с плодове, плодове, билки или ядки.Обикновено се добавят и захар, подправки, ликьори. В същото време захарта играе много важна роля по отношение на вкуса – тя „изважда“ вкуса, прави го по -ярък.

Пълненето е малко по -различна история. Най -често се правят от плодове или плодове и добавят повече захар от тинктурата, така че зрънцето ще даде повече сок. Също така ликьорът се отличава с факта, че след вливане плодовете обикновено се изцеждат допълнително с помощта на специална преса или ръчно. Можете да направите обратното: първо изцедете сока и настоявайте с него. Очевидно ликьорите са по -малко силни – от 15 до 25 градуса.

  • Ако искате да получите по -богат вкус на напитката , тогава не се колебайте да добавите още от основния продукт, върху който настоявате.
  • Що се отнася до захарта : по -добре е да не я докладвате и да я добавяте по -късно, отколкото да получите твърде сладка напитка, която не винаги може да бъде балансирана в правилната посока.
  • Ако правите тинктури по традиционния метод в буркан, след това се уверете, че капакът се затваря херметически и се опитайте да го отваряте възможно най -рядко, докато не е напълно готов. В противен случай плодовете / плодовете могат да станат мухлясали.По -добре е да не отваряте буркана до края на инфузията.
ВИЖ ОЩЕ:  Как се рисува катерица?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *