Как се прави кекс

Как се прави кекс?

Оценете статията: post

Може би е трудно да се измисли по-подходящо лакомство за чай от кекс, приготвен със собствените ти ръце. Чудите се как се прави кекс? Ние направихме за вас селекция от готина рецепта за кекс – която е тествана лично от нас, така че не се колебайте да я опитате. Всъщност има много рецепти за това как се прави кекс. Основната разлика в рецептите е текстурата на готовото лакомство.

Домашно приготвен млечен кекс

Представяме ви една много проста рецепта за кекс, която ще ви отнеме само 40-45 минути за приготвяне. Резултатът е много вкусен и нежен.

Необходими съставки

За да направим домашно приготвен кекс, се нуждаем от следните продукти:

Пшенично брашно – 1 ¾ чаша;

Рафинирана захар – 200 грама;

Масло – 120 грама;

Бакпулвер за тесто – 5 грама;

Мляко – 120 милилитра (малко над половин чаша);

Ванилова захар – 1 чаена лъжичка

Яйце – 2 броя.

Прости съставки, които почти всяка домакиня винаги има в кухнята. Също така не забравяйте формата, в които ще печете кекса.

Процес на готвене

Във всяка рецепта за приготвяне на кекс най-важното е да замесите тестото правилно. Ето какво трябва да направите:

Първо пресявате брашното (ако е възможно, направете това два пъти). След това добавете бакпулвера към брашното и разбъркайте добре.

Сложете маслото в купа на миксер и започнете да разбивате (на високи обороти). Продължете да разбивате, докато маслото побелее. Без да спирате процеса, добавете захарта, след което разбийте още 2 минути.

Добавете двете яйца към получената маса, добавете ванилова захар и разбийте отново – докато масата побелее. В процеса на разбиване остатъците от сместа ще останат по стените – те трябва да бъдат отстранени, за да се получи хомогенна маса.

След това намалявате скоростта на миксера до минимум и постепенно добавете брашното и мляко към сместа (не спирате да биете). Добавете брашното и млякото на 3-4 пъти.

Когато получите хомогенно тесто можете да изключите миксера.

Изсипете тестото във формата. Загрейте фурната на 180 градуса. Поставете формата с тестото в нея за около 20 минути.

Когато кексът е готов, извадете го от фурната и го оставете да изстине (не го изваждайте веднага от формата).

Вкусният млечен кекс по нашата рецепта е готов – насладете се и почерпете близките и приятелите си. Препоръчваме да се сервира с мъфини 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *