Как се прави карамел

Как се прави карамел?

Оценете статията: post

Виж как се прави карамел.

Карамел като в Snickers – или по -точно, още по -вкусен! Мек, дебел, вискозен! Като цяло тя е най -много! Ако обичате всичко кремаво и карамелено, това определено ще ти хареса.

Но този също е страхотен и има огромно предимство: бърз е! Много помага! Имайте предвид. С карамела, за който ще ви разкажа сега, трябва да се потъркаляте. Но ако искате този карамелен сникърс, тогава си заслужава.

Причината за „суетата“ – трябва да разтопите чиста захар, без вода, а за това трябва да сте търпеливи. Също така, след като добавите масло, масата ще се впие в бучка, добавяте сметана и разбърквате, така че карамелът да се „разпадне“, а това също ще отнеме прилично време. Но този карамел никога не се захаросва!

Всъщност рецептата е добре известна и се разпространява из нета от дълго време. Това е известният карамел на Пиер Емре почти неразрязан. Само той има крем-фреш, а ние сметана, защото крем-фреш не се продава у нас. Можете да го направите сами, но аз честно казано не искам. Много вкусно със сметана. И това е същият карамел, който е идеален за богатата и мега задоволяваща торта Snickers : не за нищо барът е позициониран като задоволяващ глада!

И още нещо: въпреки факта, че рецептата не е тайна, те я описват, за съжаление, по такъв начин, че ако начинаещ започне да го прави, той ще се откаже в средата. Е, простете ми, други блогъри 🙂 Ще се опитам да разкажа и покажа, за да не напускате дистанцията и да успеете.

Отивам!

Захар, по съвет на колежката Наталия , леко смилам в блендер. Така се топи по -бързо. Не приемам прах: той е по -скъп и сега нишестето често се смесва с него, но имаме нужда от чиста захар.

Топене на захар в тенджера с дебели страни и дъно. И задължително на части. Приблизително 30 g.  Излива се.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *