Как се прави извара

Как се прави извара?

Оценете статията: post

Всеки знае вкуса на домашно извара от детството. Изварата се приготвя от неварено мляко и затова в процеса на приготвянето й, чистотата и добрите санитарни условия са много важни по време на приготвянето й. В тази статия ще ви споделим как се прави извара.

Ако следвате тези прости правила, ще получите невероятно вкусна извара.

Извара от 3 литра мляко

От трилитрова бутилка обикновено идват от 350 до 500 грама извара. Всичко зависи от плътността на млякото.

Избор на изходен продукт

Изборът на изходния продукт е най -важният въпрос при приготвянето на извара. За извара е необходимо само висококачествено домашно мляко. Изберете мляко с най -много мазнини.

Как се прави извара:

Подготовка на мляко

Стъпка 1. За да направите извара, първо трябва да направите кисело мляко. Много е лесно да го направите. Оставете млякото на топло място, докато вкисне. Самото мляко трябва да остане равномерно, не трябва да започне да се разслоява. Ако сте купили мляко, което остава кисело и плътно и се приема в един съсирек, то това е просто перфектното мляко.

Процесът на приготвяне на домашно извара

Стъпка 2. Първо, без внимателно да разбърквате млякото, изсипете го в тиган от алуминий или неръждаема стомана. Ако млякото е трудно да се излее от бутилката, в никакъв случай не го разбърквайте с лъжица, просто го разклатете малко и изварата ще изпадне от нея.

Стъпка 3. Поставете тенджерата на огън. Ще видите как серумът се появява на повърхността. Първо млякото ще отиде на дъното.

Стъпка 4. След това, по време на процеса на нагряване, изварата ще се покачи нагоре и ще се образува капачка. Той трябва да се загрее до максимална температура от 40 °. Изварата да престои 10-15 минути след изключване на котлона.

Стъпка 5. Сега започнете да вадите изварата. Да, просто го извадете! Не го източвайте при никакви обстоятелства. Поставете гевгир на подходяща тенджера или кофа, покрийте го с един слой тензух. И сега внимателно, бавно извадете изварата.

Стъпка 6. След това вземете ръбовете на сгънатата на две марля и закачете изварата в марлята като в торба, където ви е удобно. Оставете така да виси 2-4 часа. Колкото по -дълго виси, толкова по -малко течност съдържа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *