Как се прави желе от дюли

Как се прави желе от дюли?

Оценете статията: post

Желето от дюли е един от любимите десерти на много хора. Това е десерт, който може да бъде приготвен лесно и бързо в домашни условия. В тази статия ще ви покажем как да приготвите вкусно домашно желе от дюли. Ще ви дадем стъпка по стъпка инструкции, които да следвате, за да получите перфектен резултат.

Съставки:

За да приготвите желе от дюли, ще ви трябват следните съставки:

  • 500 грама прясно измити дюли
  • 100 грама захар
  • 500 милилитра вода
  • 2 листа от желиращ агент (наречен още желатин)

Стъпка 1: Подготовка на дюлите

Първата стъпка за приготвяне на желе от дюли е да ги измити и да ги нарежете на малки кубчета. Вземете 500 грама дюли и ги почистете от плодонеса. Измийте ги под течаща вода и ги оставете да се отцедят. След това ги нарежете на малки кубчета.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се прави френски макарон?

Стъпка 2: Приготвяне на желиращия агент

Втората стъпка е да приготвите желиращия агент. Вземете два листа от желатин и ги потопете в студена вода за около 10 минути. След като желатинът е мек, го изцедете и го сложете в малка купа.

Стъпка 3: Приготвяне на сместа

Сега е време да приготвите сместа. Вземете голяма тенджера и добавете 500 милилитра вода и 100 грама захар. Загрейте тенджерата на среден огън, като разбърквате, докато захарта се разтвори напълно.

След като захарта е разтворена, добавете кубчетата от дюли. Гответе дюлите върху среден огън около 10-15 минути, докато станат меки. След това добавете мекия желатин и разбъркайте добре, докато се разтвори напълно.

Стъпка 4: Добавяне на желатина

Когато дюлите са готови, свалете тенджерата от огъня. Добавете желатина към сместа и разбъркайте добре, докато се разтвори напълно.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се прави тесто за пица?

Стъпка 5: Изсипване в формата

Готовата смес се изсипва в формата за желе. Формата може да бъде която и да е, която ви харесва. Може да използвате една голяма форма или няколко малки форми.

Стъпка 6: Охлаждане на желето

Когато сместта е изсипана във формата, поставете я в хладилника и оставете да се охлади за около 2-3 часа или докато желето стегне напълно.

Стъпка 7: Сервиране

Когато желето е напълно охладено и стегнато, можете да го извадите от формата и да го сервирате. По желание можете да го украсите със свежи дюли или други плодове.

Това е – вече можете да се насладите на своето вкусно домашно желе от дюли. Приятен апетит!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *