Как се прави домашно сирене

Как се прави домашно сирене?

Оценете статията: post

Приготвянето на сирене у дома по тази рецепта е много просто – научете и се възползвайте как се прави домашно сирене. Имате нужда само от 3 съставки и буквално 10 минути от времето си. Резултатът е много меко и нежно домашно сирене с кремообразна топяща се текстура, идеално за закуска с чай или кафе, с препечен хляб и мед. Не виждаме смисъл да сравнявам това сирене с това от магазина, то има свой вкус и опростена технология за приготвяне, с потенциал да се направи бързо и лесно у дома. В сиренето няма киселинност, няма и миризма на яйца.

Необходими продукти:

  • Мляко (съдържание на мазнини 3,7%) – 1 л.
  • Заквасена сметана (20% мазнина) – 200 мл.
  • Яйца – 3 бр.
  • Сол – 1 чаена лъжичка без връх

 

Стъпка по стъпка на рецептата за домашно сирене от мляко, заквасена сметана и яйца

 

Стъпка номер 1: Как да си направите сирене у дома: Загрейте млякото до кипене, добавете солта. (Солеността може да се регулира по ваш вкус.)

Стъпка номер 2: Смесете яйцата със заквасената сметана и изсипете в млякото, като разбърквате от време на време. Оставете сместа да заври. Варете 5-7 минути след кипенето, докато се появят големи люспи. Можете също така да добавите подправки или билки, ако желаете.

Стъпка номер 3: Постелете гевгира с два слоя марля, прецедете масата. Увийте сиренето в тензух, сложете чинийка или тегло около 1-2 кг отгоре. Оставете в това положение, докато се охлади напълно.

Стъпка номер 4: След 24 часа вашето сирене ще е готово.

Това е уникален домашен продукт, на който всички в семейството ще се наслаждават с голямо удоволствие. Всички знаем, че няма нищо по-вкусно и здравословно от домашно приготвената храна и е изключително важно да предоставяме такава на хората, които обичаме. Зарадвайте себе си и близките си с едно уникално сирене, приготвено от вас самите с висококачествени и проверени продукти.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *