Как се прави домашен сладолед

Как се прави домашен сладолед?

Оценете статията: post

Ако обичате сладолед, но нямате машина, за да го направите, не се отчайвайте, защото по-долу ще ви оставя списъка със съставките и стъпка по стъпка, за да го приготвите без него. Тази рецепта е супер вкусна и няма как да я пропуснете. Запишете се за нея.

Съставки:

-2 чаши кондензирано мляко

-2 чаши млечна сметана

-1 чаша захар

-1 супена лъжица ванилов екстракт

-8 белтъка

-1 щипка сол

Подготовка стъпка по стъпка

1.Белтъците се разбиват със захарта с телена бъркалка или електрически миксер за няколко секунди и след това се добавят щипката сол и ваниловия екстракт.

2.Продължете да разбивате, докато сместа стане пастелножълта на цвят и включете тежката сметана, известна още като бита сметана, и изпареното мляко. Разбийте няколко минути, докато сладоледената смес се сгъсти.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се пише CV?

3.Изсипете сместа в пластмасов съд и го поставете във фризера. На всеки 45 минути разбърквайте сместа, така че да замръзне бавно и да стане много по-гладъка и кремообразна. Сигурно трябва да направите тази процедура около 5 пъти, за да стане годна за консумация.

4.Когато изтече времето за почивка, извадете го и сервирайте в купички с карамелен, шоколадов, ягодов или боровинков сос, а ако сте любители на сладкото, го придружете с плодова салата.

Как се приготвя кондензирано мляко

Кондензираното мляко се използва за приготвяне на десерти , сосове, сладоледи и не е нужно да се притеснявате, ако нямате време да си закупите, тъй като тук ви покажем как да го направите:

ВИЖ ОЩЕ:  Как се боядисват яйца?

Поставете 4 чаши пълномаслено мляко в тенджера с широко гърло и добавете 20 супени лъжици сухо мляко. Разбъркайте и оставете да поври на средно слаб огън за минута и добавете две супени лъжици масло .

Разбърквайте с дървената лъжица в продължение на пет минути или докато заври и след това пренесете сместа в блендер. Оставете да се смеси за минута и го приберете в хладилника, докато се охлади.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *