Как се прави домашен кашкавал

Как се прави домашен кашкавал?

5/5 - (1 vote)

Ето едно просто рецепта за приготвяне на домашен кашкавал:

Необходими продукти:

  • 5 литра прясно мляко
  • 2 чаши кисело мляко
  • 1/2 чаена чаша оцет
  • 1 супена лъжица сол

Начин на приготвяне:

  1. В голям тенджер загрейте млякото до температура от около 80 градуса по Целзий.
  2. Добавете киселото мляко и оцета и разбъркайте добре.
  3. След около 5 минути ще забележите, че млякото се е разделило на солидни и течни части. Прехвърлете ги в сито, за да се отцедят добре.
  4. Поставете солидната част в тава и поставете на топло място за около 6 часа, за да изстегне.
  5. След това нарежете кашкавала на кубчета и го поставете във вода, която сте разтопили със сол. Оставете да кипне за около 30 минути.
  6. Извадете кубчетата от водата и оставете да изстинат.

Това е – вече можете да се наслаждавате на свеж домашен кашкавал!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *