Как се прави вишновка

Как се прави вишновка?

Оценете статията: post

Вкусен черешов ликьор, който се приготвя без добавяне на алкохол, плодовете се смесват със захарта и се настройват за ферментация – ето един лесен начин как се прави вишновка. По същата рецепта можете да приготвяте ликьори и от други плодове – френско грозде, малини, сливи, грозде и пр. Например, от касис се получава много ароматен и вкусен ликьор. Вкусът на ликьора зависи от сорта плодове, опитайте се да изберете най-сладките и ароматни. В този ликьор има много малко алкохол и той е много сладък. Жените я харесват особено.

Съставки за „Черешов ликьор без добавен алкохол, нискоалкохолен“:

  • Череши (за 3 -литров буркан) – 2 кг
  • Захар – 800 g
  • Вода – 1 литър.

Хранителна и енергийна стойност:  ккал 4224 kcal. протеин 16 г, мазнини 10 g, въглехидрати 1023.6 g

ВИЖ ОЩЕ:  Как се прави тесто за пица?

Рецепта за вишновка:

Измийте черешите. Изсипете в 3-литров буркан, като постепенно поръсвате със захар. Добавете вода. Между съдържанието и ръба на буркана трябва да има малко свободно пространство, тъй като черешите ще ферментират и ще втасат. След това разбъркайте черешите, може да използвате точилка за това. Поставете тънка медицинска гумена ръкавица върху буркана, като я закрепите с ластик. Предварително пробийте ръкавицата на едно място с тънка игла. Поставете буркана на топло място (напирмер на слънчев прозорец). Скоро ръкавицата ще се напълни с въздух от ферментацията. Когато ръкавицата падне, ликьорът е готов. Съветваме ви обаче да проверите готовността по този начин: когато ръкавицата падне, поставете друга ръкавица върху буркана, като също предварително я пробиете с игла. Ако не се напълни с въздух, тогава ферментацията наистина е приключила. Вместо ръкавица можете да използвате воден уплътнител, който знае как (капак с тръба, чийто друг край е във водата, а въздушните мехурчета отиват във водата), но ръкавицата е по-проста.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се прави хляб?

Изцедете получения ликьор в друг съд. За това можете да използвате специален капак с отвори. Филтрирайте пълнежа през тензух, оставете да престои 1-2 дни. След това го филтрирайте отново и го бутилирайте. Уверете се, че процесът на ферментация е приключил, в противен случай може да пълна бутилка с неферментирал ликьор може да се спука. Оставете ликьора да престои известно време, не пийте веднага. Особено приятно е да се пие през зимата. Този ликьор е много сладък и съдържа малко алкохол.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *