Как се прави антигенен тест

Как се прави антигенен тест?

Оценете статията: post

НЕ ВСИЧКИ АНТИГЕННИ ТЕСТОВЕ СА ЕДНАКВИ

За да сте сигурни, че тестът е надежден , първото нещо е да знаете откъде го купувате, защото има много марки и не всички имат еднаква степен на чувствителност .

НАЗАЛЕН ТЕСТ ИЛИ ТЕСТ ЗА СЛЮНКА

Има два начина за вземане на проби .

1.Тестът с назофарингеална проба е най-известен. Пробата се извлича с тампон в областта на носа . Пръчките са много по-къси отколкото при PCR .

2.Тестът на слюнката. Този антигенен тест е по-малко разпространен, защото има по-голям шанс за грешка . Пробата е слюнка, но трябва да е храчка (плюене), която идва от гърлото .

Може да бъде по-малко досадно. При деца или възрастни хора обаче е по- трудно да ги накарате да го правят добре.

Освен вземането на пробата, целият процес е един и същ и при двата вида тестове.

Тестът е доста лесен. Ще намерите всички контейнери плътно затворени, защото трябва да избегнете замърсяване на химическите продукти или тампона, за да вземете пробата .

КАК ДА НАПРАВИТЕ ТЕСТА

1.Отстранете протектора от тестовото устройство, и го поставете на масата до тръбата с течност. На момента е направено . Ако остане извън пластмасата повече от час, трябва да се изхвърли .

Ще видите, че има кръгла зона за поставяне на пробата и удължена лента , където можете да прочетете резултата . Много прилича на тест за бременност.

2.Изсипете четири капки от течността от епруветката, която сте приготвили с пробата в маркирания кръг.

Изчакайте петнадесет минути , за да видите резултата. Трябва да сте точни, тъй като след двадесет минути тестът може вече да не е валиден .

За тълкуване на резултата има две цветни ленти:

1.Едната е пробната лента, контролната линия (C), която винаги е оцветена , защото показва, че тестът работи. Ако тази линия не е оцветена, тестът е невалиден.

2.Лентата с резултатите, тестовата линия (T) се оцветява само когато е положителна , тоест е открила коронавируса в пробата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *