Как се прави аборт

Как се прави аборт?

Оценете статията: post

Докато някои жени мечтаят да износят и родят дете, други търсят начини да прекратят нежелана бременност. Съвременната медицина и фармакология предоставя огромен избор от контрацептиви, които ви позволяват да изключите зачеването, но въпреки това броят на абортите, извършвани от лекарите, непрекъснато нараства.

Според статистиката около 20 хиляди жени годишно се отказват от нежелана бременност. Трудно е да се даде еднозначна морална оценка на този акт, но от научна гледна точка ембрионът е първият етап от развитието на човешкото тяло и е напълно приравнен на новородено дете, а абортът е убийство. От друга страна, такава сериозна медицинска намеса като аборт винаги има изключително пагубен ефект върху тялото на жената, особено върху органите на репродуктивната система. Последствията могат да бъдат изключително плачевни, вариращи от хормонален дисбаланс и развитие на различни неоплазми, завършващи с безплодие. Ето защо, ако една жена има съмнения относно тази процедура, на първо място е необходимо да се консултира с гинеколог, който ще разкаже за всички възможни рискове. Има определени срокове, при които процедурата може да се извърши от медицински специалисти, както и се предлагат различни видове аборти, нека ги разгледаме по-подробно.

Методи за аборт

За да получи направление за аборт, жената трябва да премине серия от медицински изследвания, включително:

  • тест на кръв и урина за нивото на hCG – което ще помогне да се изключи извънматочна бременност;
  • Ултразвук на тазовите органи;
  • кръв за следните изследвания: сифилис, ХИВ, хепатит В и С;
  • намазка от влагалището;
  • общ анализ на кръвта и урината.

Получените резултати позволяват да се получи точна картина на бременността, да се идентифицират съпътстващи заболявания, ако има такива и да се определят възможни нарушения в развитието на плода.

В медицинската практика има различни методи за аборт, които се използват в конкретни случай. В допълнение към намесата на трета страна, прекъсването на бремеността може да възникне самостоятелно – т.нар. спонтанен аборт, който е резултат от неблагоприятна бременност или въздействието на определени фактори върху плода или тялото на жената.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *