Как се пише имейл

Как се пише имейл?

Оценете статията: post

Писането на имейл съобщение не предполага изискванията за формалност на писмо или бележка. Посланието обаче трябва да е достатъчно ясно.

Стъпка 1:

Напишете имейл адреса на получателя в полето До и в полето Копие , адреса на хората, които искате да получите копие от съобщението.

Стъпка 2:

Напишете заглавието в полето Тема . Не забравяйте, че това е много важно, тъй като е въведение към вашето съобщение и кара получателя да се заинтересува от него.

Стъпка 3:

Посочете в полето за писане града , от който изпращате съобщението и до кого е адресирано. Така получателят ще знае откъде идва и за кого е комуникацията.

Стъпка 4:

Напишете вашето съобщение, като започнете с най -важното нещо или причината за вашето съобщение. Не забравяйте, че получателят може да има повече от един имейл за четене и ще трябва бързо да разбере причината за вашия имейл.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се прави грис халва?

Стъпка 5:

Накрая подпишете съобщението , така че получателят да знае точно от кого идва. В допълнение, той ще придаде личен и уважителен щрих на изявлението.

 Как да напиша официален имейл: важни аспекти

Ако искате да излъскате стила си, когато пишете професионален имейл и да постигнете желания ефект върху получателя, уверете се, че следвате серия от правила, които не подлежат на обсъждане.

Правила за оформление на текст и съдържание

Дължина: Общата идея за всеки бизнес текст е да бъде възможно най-информативен и точен. Тъй като в днешно време повечето хора получават безброй имейли всеки ден, понякога четенето на всички отнема твърде много време. Текст с подробно, но точно съдържание, без излишни пасажи, значително улеснява нещата за читателя. Разбира се, всичко това не трябва да засяга учтивостта или информацията, изисквана в съобщението.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се прави фрапе?

Учтивост: Всяко писмо започва, след добре познатите формалности за адресиране, с поздрав. Това не се е променило с цифровата комуникация. В момента, с използването на незабавни съобщения (Whatsapp или Facebook Messenger), SMS или чатове, много потребители са свикнали с други стандарти за писмена комуникация. Но трябва да внимавате, тъй като имейлите следват различни правила . Въпреки че протоколът в различните чатове е подобен на правилата за комуникация лице в лице, за имейлите все още се очакват официални поздрави и правилно сбогуване .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *