Стъпки, които трябва да следвате:
1.Първото нещо, което трябва да направите, е да загреете фурната на температура от 180 ºC , за да загрее и да е по-бързо при печенето на фъстъците.
Можете също така да изберете да препечете фъстъци в тиган, така че в този случай, вместо да подготвяте фурната, пригответе тиган без олио или само с няколко капки, много малко, тъй като фъстъците отделят собственото си масло.
2.Докато се загрява, ще трябва да решите дали искате фъстъците с черупки или обелени, за да можете да изчислите общото време във фурната. Белените фъстъци, поради високото си съдържание на масло, са високо ценени при направата на десерти и сладкиши. Фъстъците с обелките обаче се съхраняват много по-дълго и добре подправени могат да се превърнат в пълноценна закуска. Както и да е, ще трябва да решите дали да сложите 500 грама фъстъци директно във фурната или да отделите време да ги обелите всички.
3.След като този въпрос е решен, трябва да поставите резултата върху тава за печене или директно в тигана, като внимавате всички фъстъци да са разпределени на един слой и да не се застъпват един върху друг, за да избегнете страни, без да правите.
На този етап все още не е необходимо да ги овкусявате със сол, тъй като когато се загреят, ще отделят естествено масло, което по-късно ще приеме вкуса на дресингите, които ще сложите.
- Когато фурната е предварително загрята и тавата е готова или имате готова тава с цели или белени фъстъци, е време да го препечете, за да има перфектна текстура и вкус. За целта трябва да вземем предвид как печем фъстъците. Времето за печене на фъстъци е:
-Цял фъстък: 20-25 минути.
-Белени фъстъци: 15-20 минути.
Не е нужно да го гледате през цялото това време, за да мислите за това, можете да го обръщате от време на време, просто се уверете, че топлината не е твърде висока или че фурната не е твърде висока и те не изгорят.