Как се панира кашкавал

Как се панира кашкавал?

Оценете статията: post

И така, панираният кашкавал се състои от два елемента: кашкавал и панировка. Що се отнася до нея, решението разбира се е класическото яйце-брашно-галета. Но за да не изтича кашкавала при пържене, трябва да го минете през панировката три пъти. Тогава панировката става плътна, пие много мазнина и е умерено апетитна.

Като алтернатива може да се използва царевична панировка, напълно нов продукт на пазара. Има прост състав (царевично брашно и вода) и се представя повече от добре срещу горещо масло. И най-вече, достатъчни са само два слоя в конфигурацията за яйце плюс панировка, което да доведе до тънко, перфектно хрупкаво (и без глутен) покритие. Панировката се предлага и в нахутен и многозърнест вариант. Последното, освен пшенично брашно, включва и малко по-интересните брашна: просо, амарант или киноа. И много добре, всички харесваме такива продукти.

И вторият елемент. Общият съвет за кашкавала е следният: твърд, по-мазен, без дупки. На практика: едам, ементалер или нещо подобно. Просто използвайте този, който харесвате и съответства на зададените параметри, и всичко трябва да върви гладко.

-4 филийки подбран кашкавал (с дебелина около 1 см)

– 2 яйца

– 1/3 пакет царевична панировка

– 1 л слънчогледово или рапично олио за пържене

Начин на приготвяне:

  1. Разбийте яйцата. В друга чиния поръсете с галетата.
  2. Намажете филийките кашкавал първо в яйцето, а след това в панировката. Повторете операцията.
  3. Поставете увитите, намазани филийки кашкавал във фризера за 20 минути.
  4. Загрейте олиото в тенджера или дълбок тиган. Най-лесно ще проверите дали температурата е правилна, като добавите малко панировка – ако веднага започне да се пържи, това е момента.
  5. Запържете кашкавала до златисто, след което го сложете върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
  6. Яжте и бъдете много щастливи.

В добавка – Сос Тартар – рецепта

– 4 супени лъжици любима майонеза

– половин чаена лъжичка горчица (най-обикновена, не дижонска)

– няколко мариновани гъби

– 1 средно голяма кисела краставица

– 1/3 чаена лъжичка къри (по желание)

 

  1. Нарежете гъбите и краставицата на много малки кубчета.
  2. Смесете всички съставки.
  3. Готово!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *