Как се намира лице на правоъгълник

Как се намира лице на правоъгълник?

Оценете статията: post

Площта на всяка форма е броят на единичните квадрати, които могат да се поберат в нея. Тук „единица“ се отнася до единица (1), а единица квадрат е квадрат със страна от 1 единица. И така, площта на правоъгълник е броят на единичните квадрати в границите на правоъгълника. Алтернативно, пространството, заето в периметъра на правоъгълник, се нарича площ на правоъгълника. Един добър пример за правоъгълна форма са квадратните плочки с единична дължина във вашата къща. Можете лесно да разберете колко място заема пода, като преброите броя на плочките. Това също ще ви помогне да определите площта на правоъгълния под.

Какво представлява площта на правоъгълник?

В областта може да се дефинира като количеството пространство покрит с плоска повърхност на дадена форма. Измерва се като „брой“ квадратни единици (квадратни сантиметри, квадратни инчове, квадратни фута и т.н.) Площта на правоъгълник е броят на единичните квадрати, които могат да се поберат в правоъгълник. Някои примери за правоъгълни форми са плоските повърхности на лаптопни монитори, черни дъски, платно за рисуване и др. Можете да използвате формулата за площта на правоъгълник, за да намерите пространството, заето от тези обекти.

Площ на правоъгълник Определение: Площта, заемана от правоъгълник в неговата граница, се нарича площ на правоъгълника.

Формулата на площта на правоъгълник се използва за намиране на площта, заемана от правоъгълника в неговата граница. В горния пример площта на правоъгълника, чиято дължина е 4 инча, а ширината е 3 инча, е 12 квадратни инча. Имаме 4 × 3 = 12. Площта на правоъгълник се получава чрез умножаване на неговата дължина и ширина. Така формулата за площта „A“ на правоъгълник, чиято дължина и ширина съответно е „l“ и „w“, е продуктът „ l × w “.

Площ на правоъгълник = (Дължина × Ширина) квадратни единици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *