Как се излекувах от коксартроза

Как се излекувах от коксартроза?

Оценете статията: post

Ще ви споделя няколко съвета, която ме попита: Искаш ли да ти разкажа как се излекувах от коксартроза?

Коксартроза – симптоми

Симптомите на коксартроза включват:

болка в тазобедрената става, първоначално по време на тренировка, по -късно и в покой,

излъчваща болка в слабините, задните части, долната част на гръбначния стълб и коляното,

скованост в тазобедрената става

ограничаване на подвижността в тазобедрената става,

куцота,

скъсяване на крайниците,

чуваеми „стрелящи“ или „пукащи“ звуци в езерото.

Дегенерацията на тазобедрената става обикновено засяга една става (дясна или лява коксартроза). След това пациентът се опитва да не натоварва засегнатия ханш. Той става видим по пътя на ходене – пациентът се опитва да не натоварва засегнатата от дегенерацията страна и евентуално да я компенсира, като прави движенията на торса. С течение на времето такова лечение може да доведе до атрофия на мускулите на бедрото и задните части от страната на коксартрозата.

Как да се лекува коксартроза?

Консервативното лечение е особено важна мярка в борбата с коксартрозата. Излекуването на коксартрозата е невъзможно – всички лечения, използвани при лечението на това заболяване, са симптоматични и са насочени към намаляване или премахване на симптомите, изпитвани от пациента.

Консервативното лечение първоначално включва използването на обезболяващи и противовъзпалителни лекарства и провеждането на подходяща рехабилитация. Пациентите с коксартроза също трябва да избягват дейности, които натоварват тазобедрената става, като бягане. Ако тази процедура не доведе до очакваните резултати, могат да се използват вътрешно-ставни лекарствени инжекции, ръководени от ултразвук. При тази техника препарати, базирани на хиалуронова киселина или богата на тромбоцити плазма, могат да се прилагат директно в ставата, засегната от дегенеративния процес. Освен това, пациентът може да се възползва от ежедневната употреба на бастун или рамка за ходене. Използването им помага за облекчаване на ставата и по този начин намалява дискомфорта.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *