Как се излекувах от глаукома

Как се излекувах от глаукома?

Оценете статията: post

Ще ти разкажа как се излекувах от глаукома. Глаукомата е едно от най -сериозните очни заболявания, което често е придружено от повишено вътреочно налягане. Под това име се комбинират много патологии, които могат да доведат до пълна загуба на зрението.

За лечение на глаукома съвременната официална медицина използва лазерно, хирургично и медикаментозно лечение. Но може ли глаукомата да се излекува с народни средства ? Знанията, натрупани от поколения вещици, лечители и лечители от цял ​​свят, лекуват очни заболявания от дълго време. Отчасти тези бабини рецепти (народни средства) са дошли при нас под името „традиционна медицина“.

Трудно е да си представим как се е измервало вътреочното налягане (ВОН) в древни времена. Най -известният от уредите, оцелели до днес, е тонометърът Маклаков , изобретен от известен офталмолог през 19 век. Днес са необходими буквално 15 секунди за измерване на ВОН, но как е било преди три или поне двеста години не е известно със сигурност. Въпреки това, много се знае за намаляване на вътреочното налягане с народни средства.

Капки за очи за понижаване на очното налягане

Особено популярни са капки за очи от мед и алое. Как да си направите капки за очи от алое. За да направите това, вземете една чаена лъжичка мед и сок от алое, добавете супена лъжица вода. Всяка вечер да капе в болното око капка по капка.

Можете също така да направите капки от мед, сок от глухарче, взети една супена лъжица и половин лъжица сок от лук. Настоявайте на тъмно място за 3 часа, след което филтрирайте през тензух. Капване по 2 капки 3 пъти на ден. Препоръчително е да приготвяте капки ежедневно.

Капки за очи се приготвят от златен мустак (ароматна кализия). Прясно изцеден сок се влива по 2 капки дневно в продължение на 10 дни. След това трябва да направите почивка за 3 седмици.

Народни капки се приготвят от трева за очи (лечебна за очи). За да приготвите инфузията, трябва да се вари в един литър вряща вода, да се увие и да се остави да ври 3 часа. След това прецедете. Билка за очи за вливане на очи се прилага сутрин и вечер, по 2 капки всяка. Получената инфузия може да се използва и за изплакване на очите и компреси за очи.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *