Как се готви ориз на фурна

Как се готви ориз на фурна?

Оценете статията: post

Оризът е второто най-произведено зърно в света и основна храна в много хранителни култури . Що се отнася до консумацията му, експертите посочват, че идеалът е около 100 г суров ориз на човек.

В този случай, оризът с пиле е класическо ястие, лесно и бързо за приготвяне, както и много гъвкаво, тъй като допуска всякакви комбинации : ориз в салати, като гарнитура към месо или зеленчуци, в под формата на ризото, на супа, с риба и др. безкрайни разновидности, всичките вкусни.

 Съставки (4 души):

-300 г по ваш избор

-8 пилешки крилца

-100 г пресен бекон

-1 морков

-1 праз

-150 г зелен фасул

-100 г грах (олющен)

-1 скилидка чесън

-700 мл бульон за готвене

-Зехтин или олио

-Сол

-Пипер

-Може да добавите шафран по-желание, придобива невероятен вкус.

-магданоз

Приготвяне стъпка по-стъпка

1.Нарежете бекона на кубчета и го запържете в голям гювеч със струйка олио. Когато покафенее, го извадете в чиния и го оставете настрана.

2.Нарежете крилцата на три и отстранете върховете. Овкусете със сол и черен пипер, добавете ги в гювеча и ги запържете добре . Премахнете ги настрани и ги запазете.

3.Почистете праза , обелете моркова и скилидката чесън . Всичко се нарязва на кубчета и се добавят в гювеча . Измийте зеления фасул , отстранете връхчетата, нарежете го на парчета по 1 см. и ги добавете . Запържете зеленчуците за 4-5 минути.

4.Добавете ориза , бекона, крилцата, шафрановите нишки, граха и бульона (двойно и малко повече от ориза). Оставете го да заври силно (на огън) за 3 минути, поставете го във фурната и го гответе на 220º за 15 минути. Извадете гювеча от фурната, покрийте го с чиста кърпа и оставете да почине 3-4 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *