Как се готви заек

Как се готви заек?

Оценете статията: post

Това е ястие от заек в сос, но по традиционната рецепта на баба. Затова можем да кажем, че е много вкусно, и пълноценно ястие. Заешкото може да бъде приготвено по много начини, така че можем да го направим задушено, печено, с ориз, със зеленчуци, с картофи, с гъби…, във всеки случай изглежда страхотно, вкусно и е идеално за цялото семейство.

Съставки за приготвяне:

-1 заек

-1 глава лук

-1 зелена чушка

-150 грама нарязан домат

-1 десертна лъжица сладък пипер

-200 милилитра бяло вино

1 щипка черен пипер

-1 щипка сол

-1 чаена чашка зехтин

-4 картофа

-2 скилидки чесън

 Как се прави Заешко в сос на баба:

1.За да започнете с рецептата за заешко в сос от баба, първо нарежете заека на средни парчета и го овкусете със сол и черен пипер на вкус.

  1. Сложете в глинен съд( гювеч) с добра струя олио, или зехтин на силен огън, добавете заека и го запържетеот всички страни.

3.Докато заека се готви, обелете и нарежете лука на ситно. Зелената чушка също измийте и нарежете .

4.След като заекът стане златист, добавете лука и зелената чушка. Когато зеленчуците се задушат и месото е готово, добавете нарязания домат. Оставете заготовката да се готви на умерен огън, докато доматите се запържат.

5.Докато заешкото се готви, накълцайте чесъна, добавете го в хаванчето до получаване на каша. Добавете малко бяло вино и разбъркайте добре в хаванчето.

  1. Добавете получения сос, и налейте останалото вино, и оставете алкохола да се изпари. Добавете чаша вода и оставете всичко да се готви за 20-30 минути. След това време опитайте солта и коригирайте, ако е необходимо.

7.Към това ястие обелете и нарежете малко картофи на квадратчета, запържете ги обилно в олио и ги добавете в гювеча заедно със заека. Оставете да заври, за да поемат вкуса на картофите и ще е готово.

6

Докато заешкото в сос на баба се готви, накълцайте чесъна, добавете го в хаванчето заедно със заделения дроб и натрошете двете съставки до получаване на каша. Добавете малко бяло вино и разбъркайте добре в хаванчето. Без съмнение това е един от ключовете към вкуса на тази традиционна рецепта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *