Как се готви грах

Как се готви грах?

Оценете статията: post

Грахът е едно от любимите ни бобови растения, които много харесваме. Затова днес ще ви предложим една рецепта за класически грах с бекон. Как се приготвя грах с бекон? Лесна рецепта стъпка по стъпка. Един от най-често срещаните и вкусни начини за представяне на този зеленчук.   Рецептата за грах с бекон се прави по-отделно, като от едната страна подготвите граха, а от другата запържвате лука, чесъна и бекона. След това просто трябва да ги смесите заедно, и да ги оставите да се сготвят за няколко минути.

Съставки за грах с бекон за двама души:

-750 г грах

-1 среден лук

-1 скилидка чесън

-150 г бекон

-1 малка чаена лъжичка брашно

-100 мл. Бяло вино

-Черен пипер

-Зехтин или олио

-Сол

Как да си направим грах с бекон

За да приготвите рецептата за грах с бекон , трябва да знаете какъв вид грах правите.  Ако е пресен грах, се вари около 10 минути във вода с малко сол, ако е замразен грах, ще са достатъчни 5 минути варене.

-След като се свари, залейте го със студена вода за да не потъмнее, трябва да остане свеж и светъл.

-Обелете и нарежете средна глава лук .

-Обелете и нарежете чесъна също на ситно.

-Сложете малко олио в тигана и запържете лука и чесъна на умерен огън, така че да омекнат.

-След около 10 минути ще забележите, че лукът е малко прозрачен. Добавете една чаена лъжичка брашно, и разбъркайте добре за да се запържи леко за да няма този вкус на сурово брашно. Това ще отнеме само няколко минути.

-Сложете и бекона, обърнете го няколко пъти за да се запържи до златисто.

-Остава само да прибавите добре отцедения от варенето грах и да добавите солта,  черния пипер и бялото вино .

-Дръжте граха на среден огън от 6 до 8 минути, за да се изпари напълно алкохолът и ястието да се свари, а сосът да се сгъсти.

След това се насладете на тази уникална класика, като грах с бекон!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *