Как се варят спагети?

Оценете статията: post

Всички обичаме спагети и искаме да знаем как се варят спагети. Всички тънкости на готвене на тази така любима храна ще научите сега.

Как и колко да готвим спагетите, за да не се слепват?

Спагетите се варят около 7-12 минути. Но е по-добре да се съсредоточите върху времето, посочено на опаковката. Уморихте се да мислите какво да готвите за обяд или вечеря? Всеки ден искате да сготвите най-добрите рецепти, за да улесните живота ви за възможно най-краткото време. Различните видове паста и спагетите в частност са едно от най-правилните решения.

Различните марки спагети могат да имат различно време за готвене. Ако искате пастата да е почти готова, но не сварена (al dente – точно както я приготвят в Италия), дръжте я на огъня за няколко минути по-малко от препоръчаното на опаковката. Но винаги трябва първо да проверите какво е посочено в инструкциите на опаковката.

Как да приготвя спагети на котлона

Вземете голяма тенджера с широко дъно. Изсипете вода – около 1 литър на всеки 100 г – и оставете да кипне. След като заври, добавете целите спагети докато се покрият напълно. Не ги чупете: частите, останали на повърхността, постепенно ще потънат във водата. Добавете около 10 грама сол или повече, според вашия вкус. Сварете цели спагети. Не покривайте тенджерата и оставете да къкри на тих огън, като разбърквате от време на време. За да предотвратите слепването на пастата, можете да добавите малко зехтин или слънчогледово олио към водата. Изсипете готовите спагети в гевгир. Не ги изплаквайте с вода – просто добавете още малко масло. Не пропускайте да опитате.

Всеки обича спагети. Сега остава само да приготвите и сос към тях и вашата бърза и вкусна вечеря е готова. Сигурни сме, че цялото семейство няма да остане разочаровано от избора ви за вечеря. А децата ще са най-щастливи.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *