Как се боядисват яйца

Как се боядисват яйца?

Оценете статията: post

В тази статия ще ви представим основни техники и съвети, за това как се боядисват яйца с естествени оцветители.

Използвайте лукови кори, куркума и зеле, направете омбре, мрамор и космически шарки, прехвърлете дизайни от плат.

Как се боядисват яйца с кора на лук

Луковите кори са просто, евтино и най -важното естествено средство за оцветяване на великденски яйца.

С негова помощ можете да получите багрила от светлокафяв до наситен шоколадов цвят. Сянката зависи от количеството и вида на кората на лука. Така че, люспата на червения лук придава лилав оттенък.

Когато са оцветени с кожички лук, яйцата могат да бъдат направени още по -елегантни. За да получите ивиците, увийте яйцата с бял конец или гумени ленти . Ако навлажните яйцата във вода, оваляйте ги в ориз и ги завийте плътно с марля или найлон, получавате петънце. Също така, като шаблон, можете да вземете клонки магданоз и копър, дантела.

Черупките от лук могат да се използват за направата на мраморни яйца. Благодарение на този метод на оцветяване, върху черупката се появява странен модел с различни нюанси на кафяво.

В допълнение към корите на лука могат да се използват и други естествени багрила. По -добре е да ги използвате за оцветяване на бели яйца. Куркума , боровинки, хибискус, цвекло, спанак или червено зеле.

Смелете избрания оцветител, покрийте с вода и гответе за около 10-15 минути. Бульонът може да се източи или да се остави такъв, какъвто е. В последния случай яйцата ще се оцветят. Добавете оцет към бульона.

Поставете сварените яйца и оставете за няколко минути или докато течността се охлади напълно. Колкото по -дълго яйцата се вливат, толкова по -наситен ще бъде цветът. Можете дори да ги поставите в хладилника за една нощ.

За да накарат оцветените яйца да блестят, можете да ги избършете с марля, напоена с растително масло.

Цвеклото ще придаде на яйцата розов оттенък, спанак зелено и червено зеле синьо. Между другото, дори можете да получите два цвята от червено зеле. Ако не добавите оцет към него, тогава яйцата ще се окажат лилаво-малинови.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *