Как се бели нар

Как се бели нар?

Оценете статията: post

Знаете ли как се бели нар, без да пръска и без да наруши красивия си вид?

Нарът е плод за не мързеливи и целеустремени, съгласни ли сте? Извличането на сладките зърна може да бъде доста трудно. Решихме да споделим с вас, кой е най-бързият начин за почистване на нар, кой е най-лесният, както и да намерим най-удобния начин за почистване на нар без пръски. Ако искате да знаете всички тайни, прочетете статията до край.

Важно е да се опитате да работите внимателно в първата стъпка, когато режете нара. За да сведете до минимум замърсяването, можете да работите във вода или над кухненската мивка и да използвате домакински инструменти, за да премахнете зърната. Ще обсъдим всеки от тези методи поотделно.

ВИЖ ОЩЕ:  Kак се медитира?

Как да обелите нар с нож

Може да не успеете да направите всичко перфектно от първия път. Но след 2-3 опита ще можете да разрежете и обелите нара без капка сок. Поставете нара върху дъска за рязане с короната нагоре. Внимателно прокарайте ножа по горната част, за да не повредите зърната, а само да отрежете кората. Издърпайте горната част към себе си и я махнете. Изрежете плътна бяла сърцевина от центъра. Прекарайте ножа през парчетата, като отрежете кората. Когато целият нар е нарязан, го разчупете с ръце по разрезите. Ще получите отворен плод във формата на цвете с 6 венчелистчета.

Как да почистите нар във вода

Когато отрежете кората и разделите нара на парчета, остава само да извадите зърната. Това може да стане например в купа с вода. Поставете нарязания нар в купа със студена вода. Внимателно изстържете зърната с ръце и отстранете кожата.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се прави мляко с ориз?

„Шоков“ метод

Този метод е подходящ за тези, които не обичат постепенното отстраняване на кората. Започнете, като разрежете целия нар наполовина. Вземете едната половина в дланта си и я поставете с разрязаната страна надолу върху дълбока купа. Въоръжете се с голяма, за предпочитане дървена лъжица. Започнете да удряте кората. Не се страхувайте да използвате сила, това ще бъде много полезно тук. От потупване зърната ще излетят в купата, а в ръката ще остане само кората. Повторете процеса с втората половина на нара. Когато няма под ръка тежка дървена лъжица, можете да използвате  черпак, точилка или други кухненски инструменти.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *