Как да спрем цикъла

Как да спрем цикъла?

Оценете статията: post

Когато цикълът ви дойде в неподходящото време, това може да попречи на плановете ви. Има ли начини да ускорите или спрете цикъла, след като е започнал?

Изследванията за контролиране на менструалния цикъл по този начин са ограничени, но има определени методи, които могат да работят при някои хора.

Хората могат също така да използват хормонален метод за контрол на раждаемостта, за да планират кога да имат менструация или кога да спрат напълно менструалния цикъл.

Може ли менструалният цикъл да бъде спрян, след като е започнал?

Хората може да искат да ускорят менструалния си цикъл по много причини, като например предстоящо събитие или празник. Това е особено важно за тези, които имат нередовен цикъл и им е много трудно да планират напред.

Няма безупречни начини за спиране на менструалния цикъл, но някои методи могат да ускорят скоростта, с която менструалният поток напуска матката, което може да съкрати периода.

За да ускорите менструалния цикъл, когато вече е започнал, можете да опитате следните методи:

-Упражнения: Движението на мускулите по време на тренировка може да помогне на кръвта от матката да напусне тялото, което потенциално намалява продължителността на менструалния цикъл. Упражненията също могат да помогнат за облекчаване на спазмите при някои хора. Въпреки че няма много изследвания по този въпрос, струва си да опитате, тъй като упражненията осигуряват други предимства.

 

-Избягвайте използването на тампони: Тампоните попиват менструалния поток, но също така могат да блокират излизането на менструалния поток от влагалището, което може да удължи продължителността на кървенето.

Дамските превръзки не трябва да пречат на менструалния цикъл, така че някои хора смятат, че използването им може да помогне на менструалния им цикъл да приключи по-рано.

 

Използване на противозачатъчни за спиране на цикъла

Хората, които приемат комбинирано противозачатъчно хапче, могат до известна степен да планират менструалния си цикъл, знаейки, че цикълът ще дойде през седмицата, когато приемат неактивните хапчета (плацебо) или не приемат нищо.

Ако вече са започнали плацебо хапчетата или са в седмицата, в която не приемат хапчета и менструалният цикъл вече е започнал, те могат да започнат да приемат следващата опаковка хапчета. Това повишава нивото на хормоните в тялото, което може да съкрати продължителността на кървенето, въпреки че няма гаранция, че това ще се случи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *