Как да спрем повръщане

Как да спрем повръщане?

Оценете статията: post

Повръщането може да е необходимо и от съществено значение за възстановяването на тялото ви, като например когато се опитвате да изхвърлите токсично вещество (напр. хранително отравяне). За съжаление може да бъде причинено и от мигрена, вирусна инфекция, бременност, световъртеж или употреба на лекарства. Повръщането може да причини дискомфорт и да доведе до дехидратация, така че може да предприемете някои стъпки, за да облекчите желанието си.

Спрете повръщането с релаксация

1.Поставете хладна влажна кърпа върху челото или задната част на врата. Тази техника може да помогне за предотвратяване на повръщане, особено ако главата ви се върти и почувствате внезапно усещане за топлина.

2.Излезте навън и дишайте чист въздух. Направете кратка разходка през двора или тротоара, но не отивайте твърде далеч. Поемете дълбоко въздух, малко повече от нормалното, но нищо необичайно. Чистият въздух може да успокои тялото и дробовете ви.

Спрете усещането за повръщане с течности

1.В началото пийте само вода. Ако сте повръщали много, пийте само малки количества вода. Бързото изпиване на голямо количество вода може да предизвика повръщане.

2.След като пиете вода, можете да пиете чисти напитки, за предпочитане нещо с електролити. Бистрите напитки (различни от вода) са полезни за заместване на основни витамини, които вероятно са били загубени по време на повръщане.

3.Ако е възможно, пийте течности с високо съдържание на калий и натрий. Те са сред най-важната група електролити в тялото,и те обикновено се губят, когато тялото преминава през процеса на повръщане.

Някои „чисти“ напитки, които можете да пиете, са:

-чист чай

-бульон

-ябълков сок

Избягвайте да пиете газирани, кофеинови или висококиселинни напитки. Те включват кафе, както и много видове газирани напитки, както и плодови сокове като портокал, грозде и лимонада. Тези напитки могат да натоварят стените на стомаха ви в моменти, когато са отслабени и следователно са контрапродуктивни.

Съвети

-Отпуснете се и дишайте бавно и дълбоко. Понякога тревожността и страхът от заболяване могат да увеличат гаденето и да го влошат.

-Измийте зъбите си, за да се почувствате по-свежи и да се отървете от лошия вкус в устата!

-Дишайте. Винаги помнете да поемете дълбоко въздух (през носа и през устата).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *