Как да спрем повръщане на котка

Как да спрем повръщане на котка?

Оценете статията: post

Повечето котки имат навика да ядат много и много бързо. Когато стените на стомаха се разширяват много бързо, се изпраща сигнал до мозъка, който причинява регургитация, която всъщност не е повръщане. Чрез регургитация вашият домашен любимец връща течност и храна от хранопровода си, когато отвори устата си, без запушване или повръщане.

Някои от нещата, които вашата котка може да погълне и след това да повърне, са трева, части от килим или тоалетна хартия. Това е защитен механизъм, естествен начин за прочистване на системата на вашия домашен любимец. Понякога обаче любопитството създава по-сериозни проблеми.

Както знаете, конците, перата или малките части от играчки са любимите на котките и могат да се задържат в стомаха или червата, като по този начин причиняват многократно повръщане и забележимо запушване. Това ще се отрази в тъжно мяукане и в някои случаи липса на апетит.

ВИЖ ОЩЕ:  Как да взема кредит без трудов договор?

Предпазни мерки

Повечето хора приемат повръщането при котки като естествена част от тяхното поведение. Сега, само защото вашият домашен любимец е предразположен към някои стомашни усложнения, не означава, че нямате шанс да помогнете.

Като начало, коригираща мярка, която може да помогне на вашата котка в страхотна форма, е да я накарате да намали скоростта, с която яде, или просто да яде по-малко. Как обаче да накарате домашния си любимец да придобие този навик? Е, има специални набраздени чинии, за да може котката да изгребва гранулите с лапата си и да ги изяжда бавно.

Друга възможност е да поставите топка или подобен предмет във вашия контейнер. По този начин котката ще бъде принудена да яде около купата и ще яде по-бавно. Ако прибягвате до тази стратегия, уверете се, че предметът, който използвате, не е толкова малък, че да бъде погълнат.

ВИЖ ОЩЕ:  Как да спрем разстройството при деца?

По същия начин е препоръчително леко да повдигнете съда си и да сервирате храната на малки порции. Ако имате повече от една котка, трябва да започнете да храните всяка от тях в различни части на къщата и по различно време, за да намалите конкуренцията по време на хранене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *