Как да спрем кърмата

Как да спрем кърмата?

Оценете статията: post

Има ли домашни средства за спиране на кърмата? За да спрете кърмата бързо и без да прибягвате до хапчето, няма ефективно домашно лекарство, което да е научно доказано. Единственото, което можем да направим, за да постигнем целта си, е постепенно да намалим храненията, за да предотвратим развитието на мастит.

Това ще ни отнеме няколко дни, докато млякото спре напълно, но това е безопасен начин да го направим, тъй като колкото по-малко суче от бебето, толкова по-малко мляко ще имаме. Освен спирането на кърмата, трябва да извадим малко количество кърма от всяка гърда, за да не са пълни и да се чувстваме комфортно, но не трябва да я изпразваме напълно, иначе ще постигнем обратния ефект. За да направим това, можем да извършим ръчно премахване .

Как ръчно да изцеждаме мляко за да спрем кърмата

Ако имаме много претоварени гърди и нямаме специален уред за изцеждане на мляко, можем да го направим ръчно. За да направим това, трябва да изпълним следните стъпки:

-Цялостно измиване на ръцете: трябва да измием ръцете си внимателно, за да предотвратим контакт на възможни бактерии с кърмата или изцеденото мляко.

-Удобна поза: всяка жена ще има определена поза.

-Подходящ контейнер: ако искаме да запазим млякото, за да го предложим на бебето по друго време, трябва да изберем такъв, който е посочен за запазване на кърмата, като прочетем инструкциите на производителя.

-Масаж  първо трябва да масажираме гърдите отстрани към зърното, без всъщност да го докосваме. След това, с ръка във формата на „С“, с палеца отгоре и останалите пръсти отдолу, гърдите се притискат отзад към ареолата. Трябва да сме упорити и да повторим движението няколко пъти, докато започне да изтича мляко. Това е безболезнен процес.

Въпреки това, ако искаме да спрем кърмата бързо или постепенно, най-добре е да отидем в нашия здравен център и да си уговорим среща с акушерката или гинекологичната служба, за да могат да ни кажат най-добрия начин да го направим, без да застрашаваме здравето си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *