Как да спрем кашлицата веднага

Как да спрем кашлицата веднага?

Оценете статията: post

Упоритата кашлица може да ви накара да се почувствате много зле и вероятно просто искате да се отървете от нея възможно най-бързо. За щастие има много начини да се отървете бързо от кашлицата. Тук ще ви даде някои средства за премахване на кашлицата, включително естествени.

Използването на естествени лекарства за кашлица могат да я спрат веднага

1.Използвайте мед. Медът е ефективно средство за потискане на кашлицата и успокояване на възпалено гърло. Медът помага за покриване и успокояване на лигавиците. Може да бъде много полезно точно преди лягане, ако кашлицата ви пречи да спите.

2.Пийте чай от корен от женско биле. Този чай успокоява дихателните пътища, помага за облекчаване на възпалението и разхлабва слузта.

3.Опитайте чай от мащерка. Мащерката се използва за борба с различни респираторни заболявания. Тя помага за отпускане на мускулите на гърлото и намалява възпалението.

4.Опитайте куркума. Куркумата е традиционно лекарство, което много хора намират за ефективно срещу кашлица. Смесете 1/2 чаена лъжичка куркума на прах с 1 чаша горещо мляко.

5.Разтворете мента и джинджифил в лимонов сок. Джинджифилът помага за разхлабването на слузта. Джинджифилът и ментата могат да потиснат дразненето в задната част на гърлото, което причинява кашлица. Добавете мед към тази смес за още по-ефективно лекарство.

6.Гаргара със солена вода. Солената вода е полезна за облекчаване на възпалено гърло, но може да помогне и при кашлица, като намалява възпалението и изхвърля храчките.
Пийте повече течности да спрете кашлицата 

Хидратацията е също толкова важна за сухата кашлица, колкото и за мократа. Течностите помагат за разреждането на слузта, която капе в гърлото, което води до кашлица.
Вдишвайте гореща водна пара. Вземете горещ душ и вдишайте парата. Това ще ви помогне да разхлабите запушения нос, който може да капе чак до гърдите ви и да ви накара да кашляте. Той също така помага за овлажняване на сухия въздух, който също може да причини кашлица. През нощта включете овлажнител и вдишвайте горещата пара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *