Как да спрем изпотяването на стъклата на автомобила

Как да спрем изпотяването на стъклата на автомобила?

Оценете статията: post

Замъгляването на автомобилните стъкла създава определени неудобства за водача, свързани с безопасността на управление на автомобила и загуба на време. Най-често те са покрити с капчици влага през зимата или дъждовно време. Замъглените прозорци често са причина за пътнотранспортни произшествия.

 Мокро време и дъжд, запотени стъкла в колата, какво да правя?

Влажното време и дъждът причиняват конденз по стъклата на автомобила, какво ще стане, ако стъклата на автомобила се запотят в този случай? Няколко прости съвета ще ви помогнат да се справите с това:

  1. След като започнете да шофирате, можете леко да отворите страничните прозорци, за да подобрите циркулацията на въздуха в кабината, а след шофиране можете леко да отворите вратите, за да получите чист въздух.
  2. Извършете превантивно изсушаване на интериора на автомобила, по-специално в навечерието на есента и зимата.
  3. Не оставяйте мокри дрехи, чадъри в кабината, периодично подсушавайте постелките.
  4. Навреме сменете или почистете филтъра на купето и отстранете неизправностите на клапана или сензора, който регулира клапите на клапана.
ВИЖ ОЩЕ:  Как да предизвикаме цикъл?

 

Ако няма закупени средства под ръка, какво да правите в тази ситуация?

Тези супер яки трикове ще дойдат на помощ:

  1. Пяна за бръснене.

Нанесете тънък слой крем или гел за бръснене върху стъклото, след което избършете с кърпа или хартия.

  1. Сол.

Изненадващо, но факт! Солта перфектно абсорбира влагата и за да избегнете замъгляването на прозорците на автомобила, е необходимо да поставите хартиени торбички, пълни със сол под стъклото. Солта ще абсорбира конденза и запотените прозорци вече няма да са проблем за вас.

  1. Обикновен сапун!

За да не изпотите стъклото в колата, достатъчно е да нарисувате квадратчета в ъглите на предното стъкло със сапун и да избършете с парцал. Сапунът образува тънък филм върху прозореца и предпазва стъклото.

  1. Ръчно изработен препарат против запотяване.
ВИЖ ОЩЕ:  Как да се отървем от кандида?

Съставът на този вид супер продукт включва етилов алкохол и глицерин, всички от които лесно се купуват в аптека на пешеходно разстояние. Компонентите се смесват в съотношение 1:20 част глицерин към 20 части алкохол. За удобство остава само да излеете сместа в спрей бутилката на почистващия препарат за стъкло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *