Как да спрем болката в зъба

Как да спрем болката в зъба?

Оценете статията: post

Зъбоболът е онзи неочакван и дразнещ спътник, който ви връхлита, когато най-малко го очаквате. Когато това се случи, най-добре е да отидете на зъболекар, но може да не е възможно по това време или да се наложи да изчакате няколко часа. В момента всичко, за което можем да мислим, е как бързо да се отървете от зъбобола.

1.Студени компреси

Защо студените компреси са толкова полезни? Защото студът, когато е в контакт с мястото, което боли (лицето или челюстта), свива кръвоносните съдове. Тъй като има по-малко кръвообращение, болката намалява.

  1. Карамфилово масло

Маслото от карамфил може да се използва за временно намаляване на дискомфорта и подуването, свързани със зъбобол. За да приложите това домашно лекарство на практика, напоете памучен тампон с малко карамфилово масло и внимателно натъркайте с него областта на зъбите и венците, където се намира болката.

Карамфиловото масло съдържа евгенол, естествено болкоуспокояващо средство , което е отговорно за това лекарство да работи.

  1. Изплаква се със солена вода

Ако имате зъбобол и възпалени венци, изплакванията с топла солена вода могат да осигурят известно спиране на болката. Добавете няколко чаени лъжички сол към чаша гореща вода, изплакнете добре устата със сместа и след това я изплюйте.

  1. Лекарства за зъбобол

Облекчаващите болката лекарства могат да осигурят облекчение, докато чакате срещата си при зъболекар, но подобно на други домашни средства, те не са дългосрочно решение. Ако облекчите болката с лекарства, но не поискате лечение, проблемът може да се влоши.

Профилактика при зъбобол, и как да спрем болката в зъба

Има много състояния, които причиняват зъбобол, но кариесът обикновено е най-честата причина. За щастие има много стъпки, които можете да предприемете у дома, за да предпазите зъбите си от кариес. Мийте зъбите си два пъти на ден с четка за зъби с изключително мек косъм, особено за чувствителни венци, и не забравяйте да използвате конец за зъби. Също така е важно да посещавате редовно своя зъболекар за прегледи. Ако развиете кухина, тя може да бъде открита и лекувана, преди да причини болка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *