Как да се подстрижа сама

Как да се подстрижа сама?

Оценете статията: post

Докато посещаването на фризьор е приятен начин да се почувствате по-красиви, той може да бъде скъп и труден за поддържане. Затова, някои жени предпочитат да се подстрижат сами в домашни условия. В тази статия ще ви предоставим някои съвети за това как да се подстрижете сама и да постигнете желания от вас резултат.

Подготовка

Избор на правилният инструмент

Първата стъпка, която трябва да направите е да изберете правилният инструмент. Ако сте незавършена професионалистка, препоръчваме да изберете ножица за коса, която е лесна за употреба и ви дава добри резултати. Ако обаче търсите по-професионално решение, може да използвате машинка за подстригване на коса.

Подготовка на косата

Преди да започнете да се подстригвате, трябва да се уверите, че косата ви е чиста и подготвена. Измийте я с шампоан и балсам, за да я подхраните и да я направите лесна за подстригване. Изсушете я добре със сешоар и четка, за да премахнете възможните кротки и наклони.

ВИЖ ОЩЕ:  Как да си видя паролата на facebook от телефона?

Как да се подстрижа сама

Подстригване на височина на косата

За да подстрижете косата си на една и съща височина, разделете я на средата на главата си, след което я приберете в един опашка. След това отметнете точката, където искате да подстригнете косата си, и го направете с ножица.

Подстригване на бретон

За да подстрижете бретона, изберете дължината, която искате да имате. Приберете останалата част на косата в един опашка и подстрижете го под ъгъл.

Подстригване на дължина на косата

Ако искате да подстригнете дължината на косата си, трябва да изберете правилната дължина на ножицата за коса. За да започнете, разделете косата на средата на главата си и приберете двете страни на главата в единичен опашка. След това, поставете ножицата за коса под ъгъл, който е паралелен на главата ви, и отрежете част от косата. Повторете тази процедура на цялата коса.

ВИЖ ОЩЕ:  Как да гледаме безплатно булсатком?

Подстригване на косата в „лесни“ слоеве

За да добавите малко движение в косата си, можете да я подстрижете в „лесни“ слоеве. За тази процедура, отделете горната част на косата си и приберете долната част в един опашка. Изберете дължината, която искате за слоевете, и отрежете по една страна на главата си. След това повторете тази процедура на другата страна на главата си.

Как да завършите подстригването на косата си

След като сте подстригнали косата си, може да използвате малко серум за коса или масло, за да я направите по-бляскава и да я защитите от изсушаване. Изберете продукт, който е подходящ за вашата коса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *