Как да не се разпадат картофените кюфтета

Как да не се разпадат картофените кюфтета?

Оценете статията: post

Картофените кюфтета са вкусна българска закуска, която се приготвя от картофи, яйца, брашно, лук, магданоз и подправки. Но често се случва кюфтетата да се разпадат по време на пържене или готвене във фурна. В тази статия ще ви покажа как да готвите картофени кюфтета, които няма да се разпаднат.

Подбор на правилните картофи

Най-важният етап при приготвянето на картофени кюфтета е подборът на правилните картофи. Трябва да изберете картофи, които са богати на скроб, като Русет или Идеал, за да получите по-компактни кюфтета, които не се разпадат по време на готвене.

Пресоване на картофите

След като сте избрали правилните картофи, следващият важен етап е да ги пресъздадете правилно. След като картофите са сварени, ги оставете да се охладят малко преди да ги настъргате на фин ренде. След това използвайте кухненска кърпа или чист плат, за да прецедите излишната вода от картофите. Това ще направи картофите по-сухи и по-добре свързани.

ВИЖ ОЩЕ:  Как да направите тебеширена боя собственоръчно?

Добавяне на правилните съставки

След като сте приготвили картофите, е важно да добавите правилните съставки за да осигурите по-добра свързаност на кюфтетата. Добавете яйца, брашно, нарязан лук, магданоз, черен пипер и сол на вкус. Разбийте всичко добре, докато не получите хомогенна смес.

Приготвяне на картофените кюфтета

Когато сместа е готова, формирайте я в кюфтета с желаната големина. След това ги поставете на дъска, покрита с брашно. В голяма тиган поставете достатъчно количество олио и загрейте на среден до висок огън. Когато олието е достатъчно горещо, добавете картофените кюфтета в тигана. Гответе ги за около 3-4 минути от всяка страна, докато станат златисти. След като кюфтетата са готови, извадете ги от тигана с резачка или лъжица и поставете върху хартия за абсорбиране на мазнината.

ВИЖ ОЩЕ:  Как да се предпазим от грип?

Печене на картофените кюфтета

Ако предпочитате да печете картофените кюфтета вместо да ги пържите, ето как да направите това. Предварително загрейте фурната на 200 градуса. След като сте формирали кюфтетата, поставете ги върху тава, покрита с хартия за печене. Печете ги във фурната за около 15-20 минути, като ги обръщате на всеки 5 минути, докато станат златисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *