Как да интегрирате дървото във вашата баня

Как да интегрирате дървото във вашата баня?

Оценете статията: post

Естетически погледнато, малко материали имат стила и устойчивостта на дървото. Освен че е популярна опция за сграда / дизайн, дървото също така осигурява първостепенна текстура и пръскане на цвят, в зависимост от това кой тип дърво (и придружаващите облицовки) сте избрали.

Но какво да кажем за използването на дърво в  дизайна на банята ? Логичното мислене ни казва, че мокрото дърво може да се разшири и да се напука, но многобройни дизайнери на бани  са заобиколили този проблем.

И ние сме на път да ви покажем как …

Ето къде и как може да използвате дърво и това по никакъв начин не трябва да ви притеснява.

  1. Дърво за пода на вашата баня

Благодарение на водоустойчивите дървени подови настилки, изработени от PVC и дървесни зърна, вече не е нужно да подчертавате, че елегантните ви дървени подове за баня се намокрят и повреждат. И споменахме ли, че водоустойчивото дърво се предлага и в множество стилове и цветове, плюс това е много по-достъпно от другите алтернативи?

  1. Дърво за стените на вашата баня

Вместо да използвате голи или леко лакирани дървени панели, заложете на стенни облицовъчни панели с дървесен ефект, за да подарите на банята си луксозен ефект. Панелите за облицовка също се предлагат във водоустойчиви конструкции, изискват минимални усилия по отношение на почистването, плюс не се използват за фугиране (тъй като няма пукнатини за вода и черна плесен, които да проникнат).

  1. Дърво за вашите плотове за баня

Вече виждате ли как богато текстуриран плот от дърво се компенсира с гладка керамика и лъскави метални тела в новата ви баня? Това е напълно възможно, стига да предпазвате дървото си от разливи и пръски (вода, паста за зъби, грим и т.н.).

  1. Възстановени суети от дърво

Използването на рециклирани и регенерирани парчета за домашно строителство и декор става все по-модерен. По този начин, не мислете два пъти за изработване на суета за баня от старо дърво от плевня, дървен материал от палети и други видове старо дърво, които могат да бъдат взети почти за почти нищо.

  1. Дървени мивки и вани

Знаете ли, че ароматните твърди дървета като кедър и хиноки са били използвани за направата на японски вани с дълбоко напояване от векове? Но ако искате собствена луксозна дървена вана, ще трябва да се похарчите от професионалист и да я поддържате с разтриване на ленено масло на всеки няколко месеца.

  1. Използване на дърво за: Ултрамодерни бани

Светлите тонове са фантастични за модерните пространства, парадиращи с гладки, минималистични линии. Но за супер модерен дизайн на баня, препоръчваме да използвате и сиво дърво, за да подчертаете определени парчета и покрития, като същевременно осигурите изтънчено докосване.

  1. Използване на дърво за: Традиционни бани

Можете да разчитате на по-тъмните гори, като кестен и махагон, за традиционно преобразяване на банята. И не забравяйте, че облицовката на долната половина на стената е тенденция, която е популярна от доста време, тъй като осигурява усещане за меко селце, което е едновременно очарователно и привлекателно.

  1. Използване на дърво за: Рустикални бани

За баня със селски привкус не можете да се справите по-добре от рециклирания дървен материал. Това може да се използва за облицовка на стени, декориране на пода или дори за изработка на рециклирани мебели и парчета, включително отворени рафтове.

За истински интересен ефект, помислете за декоративни таванни греди с изпитан поглед, за да управлявате наистина този стил в селски стил!

 Източник: keramo-bg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *