Как се забременява

Как се забременява?

Оценете статията: post

Как да забременеете: основни съвети

Колко често семейните двойки си мислят, че няма нищо по-лесно от зачеването на дете. Просто трябва да правите любов и да не вземате предпазни мерки, това е всичко. Но на практика не е толкова просто. Какви фактори определят вероятността от бременност? И колко голяма е тя във вашия конкретен случай? Няколко важни препоръки ще улеснят и ускорят забременяването. Нека в тази статия ви дадем съвети как се забременява.

Как да определим кога настъпва овулация?

Една жена може да забременее само по време на овулация. Това е моментът, в който яйцеклетката напуска яйчника и „чака“ сперматозоидите. Смята се, че след овулацията оплождането може да настъпи не по -късно от 48 часа. Но на практика този период от време е още по -кратък: само ден. Ето защо е препоръчително да можете да определите овулацията за бъдещите майки. Вагиналният секрет по време на овулацията забележимо променя свойствата си.

Началото на овулацията е много ясно показано от графиката на промените в базалната температура. Много жени си съставят тези графици за няколко месеца и след това лесно изчисляват кога ще дойдат желаните дни в бъдеще. За да направите това, е необходимо всеки ден да се измерва телесната температура в ректума и да се отбележат показанията на графиката.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се прави тест за бременност?

В периода от началото на менструацията до овулацията тази температура не е висока – до 36,9 градуса. Точно преди освобождаването на яйцето, той намалява леко, но веднага след това се покачва рязко нагоре (над 37 градуса). За да не пропуснете този момент, трябва да измервате температурата всеки ден.

Освобождаването на яйцеклетка от яйчника се случва само веднъж за всеки менструален цикъл. И няколко пъти в годината може изобщо да го няма („стерилни“ цикли) и тогава като цяло е невъзможно да забременеете.

За по -лесно и точно определяне на овулацията са създадени специални тестове. На външен вид те приличат на тестовете, използвани за определяне на бременността. Те трябва да се извършват няколко последователни дни, когато се появи положителен резултат (две ленти), идва благоприятно време за зачеване.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се пише жалба образец?

Ако полов акт е извършен няколко дни преди овулацията, това също може да доведе до бременност, тъй като сперматозоидите могат да останат жизнеспособни в гениталния тракт за известно време.

Планиране на бременност

Състоянието на женското тяло преди този важен етап зависи не само от това колко добре ще протече самата бременност, но и от здравето на нероденото дете и процеса на развитието му в утробата. В същото време няма изключителни супер тайни за това какво трябва да се направи, за да се подготвим за този най -важен период.

Първо, трябва напълно да се откажете от тютюнопушенето и алкохола три месеца преди насрочената дата за зачеване и още по -добре – една година. Нека не се плашим от статистиката на вродените дефекти, произтичащи от алкохолна и никотинова интоксикация. Просто трябва твърдо да разберете за себе си, че дори една цигара и няколко леки коктейла абсолютно не са това, от което се нуждае бъдещата майка. На второ място, физическата активност е необходима, но без излишен стрес.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *